20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.06.2022 04:30 | Son Güncelleme: 24.06.2022 04:34

Unutulmaz portrelerin fotoğrafçısı Gündüz Kayra’dan Akdeniz sergisi

52 yıldır Bodrum’la bağını koparmayan fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra ile hem son sergisini hem de biraz Bodrum’u konuştuk...
Mausolos Sergi Salonu, Bodrum’un Tarihi Çarşı’sında denize nazır bir salon. Burada Gündüz Kayra’nın fotoğraflarını gördükten  sonra hemen komşusu I. Artemisia Salonu’ndaki resim sergisini de gezebilirsiniz.
Mausolos Sergi Salonu, Bodrum’un Tarihi Çarşı’sında denize nazır bir salon. Burada Gündüz Kayra’nın fotoğraflarını gördükten sonra hemen komşusu I. Artemisia Salonu’ndaki resim sergisini de gezebilirsiniz.

Devrim Devecioğlu
[email protected]

Gündüz Kayra bir fotoğraf sanatçısı. Mina Urgan deyince veya Füreya Koral ya da Türkan Saylan deyince akla ilk gelen siyah-beyaz portreler onun makinesinden çıkma. Liseden sonra İtalya’da başlayan fotoğraf macerası pek çok ülkede devam etmiş, ama bir ayağı hep bu Yarımada’da kalmış eski bir Bodrumlu. Babası “Hoşça Kal Bodrum”, “Bodrum Üzerine Çeşitlemeler”in yazarı; maliye bürokrasisi deyince akla gelen ilk isimlerden, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 104 yıllık yaşamına 50’ye yakın eser sığdırmış, geçen yıl vefat eden Cahit Kayra.