29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.09.2022 14:55 | Son Güncelleme: 21.09.2022 15:09

Zülfü Livaneli'nin Ben Nazım müzikalinin prömiyeri yapıldı

Zülfü Livaneli'nin Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği şarkılarından oluşan Ben Nazım müzikalinin prömiyeri dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı
Zülfü Livaneli'nin Ben Nazım müzikalinin prömiyeri yapıldı

Şair Nazım Hikmet'in hayatına ve aşklarına tanıklık etmeye çağıran Ben Nazım müzikalinin prömiyeri Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Usta sanatçı Zülfü Livaneli'nin Nazım Hikmet şiirlerinden bestelediği şarkılarından oluşan müzikale, sanatseverlerin yanı sıra kültür sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Zülfü Livaneli'nin Gazete Oksijen'de yer alan tüm yazıları

Engin Hepileri

Müzikalde, oyuncu Engin Hepileri ve Hakan Özgömeç, Nazım Hikamet'i, İlke Kodal, Vera'yı, Deniz Alp de Piraye'yi canlandırırken Petek Çetintemel ise Münevver rolünü üstlendi. Müzik direktörlüğünü ve 40 kişilik Symphonista Orkestrası'nın şefliğini Rengim Gökmen'in üstlendiği müzikalin rejisi ve koreografisi Mehmet Balkan imzasını taşıyor.

Metinlerini Şirin Aktemur'un kaleme aldığı "Ben Nazım" müzikali için Livaneli bestelerinin yeniden düzenlemelerini Tolga Taviş yaptı.

RockA grubu ve solistler Görkem Ezgi Yıldırım (soprano), Sibel Gürsoy (vokal), Zeynep Halvaşi (mezzo soprano), Petra Nachtmanova (vokal, bağlama), Serkan Taylan (tenor), Mehmet Yılmaz (bas bariton) ve Teyfik Rodos'un (bas) sesleriyle mozaik bir anlatı oluşturdukları gösteride Duende Global Çağdaş Dans Topluluğu da dans gösterisiyle sahne aldı.