27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 19:23 | Son Güncelleme: 02.04.2024 19:53

AK Parti'den Van açıklaması: Hükümetin müdahale edebileceği bir alan değil

AK Parti Sözcüsü Çelik, Van'da DEM Parti'li Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınıp belediye başkanlığının AK Parti adayına verilmesi için, "Bu, siyasi alanın müdahale ettiği, hükümet alanının müdahale edebileceği bir alan değil. İl Seçim Kurulu yetkili daha sonra da YSK en nihai karar merci" dedi
AK Parti'den Van açıklaması: Hükümetin müdahale edebileceği bir alan değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir gazetecinin, "Van'da yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine, bu konunun, il seçim kurulunun takdirinde ve yasal mevzuatla ilgili olduğunu belirtti.

Çelik, memnu hakların iadesi konusunda gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle İl Seçim Kurulunun böyle bir kararı aldığını savunarak şunları söyledi: "Bu, siyasi alanın müdahale ettiği, hükümet alanının müdahale edebileceği bir alan değil. Burada İl Seçim Kurulu yetkili daha sonra da YSK en nihai karar merci olarak yetkili. İtiraz edeceklerse yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Demokratik tepkimizi gösterelim deniliyor, sonra sokaklar yakılıp yıkılmaya başlanıyor ve polise saldırı oluyor. Demokratik tepkiyi göstermek herkesin hakkıdır ama bunu şiddet olaylarına dönüştürmenin demokrasiyle bir bağı yoktur."

Kaynak: AA