17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 18:10 | Son Güncelleme: 02.04.2024 18:19

İmamoğlu'ndan Van açıklaması: Hep birlikte demokrasiden yana tavır almak zorundayız

İBB Başkanı İmamoğlu, Van'da DEM Parti'li Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınıp belediye başkanlığının AK Parti adayına verilmesi için, "Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız" açıklamasını yaptı
İmamoğlu'ndan Van açıklaması: Hep birlikte demokrasiden yana tavır almak zorundayız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Van'da seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine 130 bin oy farkıyla kaybeden AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirlenmesine ilişkin açıklama yaptı. 

X hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, "Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Milli iradenin üstünlüğünün Cumhuriyetin en temel değerlerinden biri olduğunu vurgulayan İBB Başkanı, "Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terk edip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum" diye yazdı.