22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2023 15:42 | Son Güncelleme: 10.01.2024 16:22

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan: 3 partiden teklif geldi

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yerel seçimde adaylık için 3 partiden resmi teklif aldığını açıkladı. Başka bir partiye geçmeye sıcak bakmadığını belirten Özcan, "Geçecek olsaydım AK Parti ve MHP beni havada kapardı" dedi
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Özcan: 3 partiden teklif geldi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2024 yerel seçimleri için 3 partiden adaylık teklifi aldığını ancak başka bir partiye geçmeye sıcak bakmadığını söyledi. Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Özcan'a, CHP'de kongre öncesinde yapılacak son Parti Meclisi toplantısında partiden ihraç edilen isimlere yönelik af seçeneğinin görüşüleceğine dair haberler soruldu.

"Bir yere gittiğim yok"

Gelişmeleri basından takip ettiğini aktaran Özcan şöyle konuştu: "Nasıl bir karar olacak, kimleri kapsayacak, kimleri kapsamayacak, belirli bir süre koyacaklar mı? Bu kararı, görmeden net bir cevap veremem. Fakat karar çıkıp, seni de bağlıyor denilirse; o zaman meclis üyelerimizle, buradaki arkadaşlarla, parti örgütlerimizle, konuşup değerlendirme yaparız. Zaten şunu söylüyorum; benim bir yere gittiğim yok. CHP'liyim zaten, şu an hukuki bağım yok."

"AK Parti, MHP beni havada kapardı"

Yerel seçimlerde adaylık için 3 partiden resmi teklif aldığını belirten Bolu Belediye Başkanı, "Bazı partiler ise istikşafi olarak yoklama yapmaya devam ediyor. Başka bir partiye sıcak bakmıyorum. Geçecek olsaydım; AK Parti, MHP beni havada kapardı. O yüzden boş konuşmasınlar. CHP'ye döner miyiz, dönmez miyiz belli olsun ama başka bir partiden aday olmayacağım; bu kesin" diye konuştu.