05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 01:26 | Son Güncelleme: 02.04.2024 01:45

Hatay'da Lütfü Savaş sonuçlara itiraz edecek: Bir tek oyun bile takipçisi olacağız

Hatay'da 0,4 puan farkla seçimi kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sonuçlara itiraz edeceklerini açıkladı. Savaş, "Hatay halkının sandık iradesi tam olarak tecelli edene kadar mücadelemiz sürecek. Bir tek oyun bile takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı
Hatay'da Lütfü Savaş sonuçlara itiraz edecek: Bir tek oyun bile takipçisi olacağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini açıkladı. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 44,48'ini alan AK Parti adayı Mehmet Öntürk büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kazanırken Lütfü Savaş'ın oy oranı yüzde 44,05 oldu. 

X hesabından yaptığı paylaşımda, Antakya İlçe Seçim Kurulu ve diğer ilçe seçim kurullarına bugün itirazda bulunacaklarını belirten Savaş, "Hukukçularımız dün geceden itibaren seçimlere ilişkin ıslak imzalar, oy sayım cetvelleri, oy sonuç tutanakları ile YSK verilerine dair birçok konu üzerindeki çalışmasını sürdürüyor. Hatay halkının sandık iradesi tam olarak tecelli edene kadar mücadelemiz sürecek. Bir tek oyun bile takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.