18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 20:07 | Son Güncelleme: 10.01.2024 16:22

HEDEP'ten görüşmelere açık kapı: Hem iktidardan hem de muhalefetten Dolmabahçe şeffaflığını bekliyoruz

HEDEP İstanbul İl Eş Başkanı Kalmaz, yerel seçimlerle ilgili AK Parti’yle de CHP’yle de görüşmeye açık olduklarını belirtti. Kalmaz, "Biz Dolmabahçe şeffaflığını bekliyoruz. O cesareti tekrardan hem iktidardan hem de muhalefetten bekliyoruz" dedi
HEDEP'ten görüşmelere açık kapı: Hem iktidardan hem de muhalefetten Dolmabahçe şeffaflığını bekliyoruz

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde koşulsuz ve şartsız kimseye verecek tek bir oylarının olmadığını söyledi. CHP'nin İYİ Parti'ye yerel seçimlerde işbirliği teklifinin ardından gözler önerinin görüşüleceği İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısına çevrilmişken HEDEP'ten de İstanbul başta olmak üzere yerel seçimlerde olası işbirlikleriyle ilgili açıklama geldi.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye konuşan HEDEP İstanbul İl Eş Başkanı Kalmaz şunları söyledi: “Biz, değer yargılarımıza hakaret etmeyen, bu konuda saygılı olan, eşitlik ilkesine uyan, her kesime bu konuda açığız. Bu Millet ittifakı olur, bu Cumhur ittifakı olur. Bu AK Parti olur, A partisi B Partisi olur fark etmiyor. Geçmişte olmayan şeyler değil bunlar. Geçmişte AK Parti ile buna benzer görüşmeler yapıldı. Bugün de aynı durumdayız, ki bu konuda daha realist, Türkiye’nin bütününü gözeten, Türkiye’nin demokratikleşmesi noktasında bu taleplere uyan herkesle biz oturup konuşmaya her zaman hazırız.”

"Koşulsuz şartsız verecek tek bir oyumuz yok"

Hem AK Parti hem de CHP ile görüşebileceklerini ancak taraflardan şeffaflık beklediklerini vurgulayan Kalmaz,  “Biz Dolmabahçe şeffaflığını bekliyoruz. O cesareti tekrardan hem iktidardan hem de muhalefetten bekliyoruz. Bu cesaretle bu şeffaflıkla gelirlerse bizim kapımız herkese açıktır" dedi.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na koşulsuz şartsız destek verdiklerini dile getiren HEDEP İstanbul İl Eş Başkanı "Ama bu seçimde kesinlikle koşulsuz ve şartsız hiç kimseye verecek tek bir oyumuz yok. Nettir bu. Dolayısıyla aynı şeffaflığı, genel ve yerel anlamda her iki taraftan da bekliyoruz. Bu konuda daha cesurca bir adım atacaklarsa bizim kapımız açık. Buyursun, herkes gelebilir" diye konuştu.