18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.02.2024 23:40 | Son Güncelleme: 23.02.2024 23:58

İmamoğlu: 2019'daki rakibim Binali Yıldırım'dan daha memnundum

İBB Başkanı İmamoğlu, kendisini 'DEM Parti ile işbirliği' iddiası üzerinden hedef alan Cumhur İttifakı'nın adayı Kurum'a yanıt verdi. İmamoğlu, "2019’daki rakibim Sayın Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim daha ilk günlerde su kaynattı. Şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış" dedi
İmamoğlu: 2019'daki rakibim Binali Yıldırım'dan daha memnundum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un 'DEM Parti ile işbirliği' üzerinden yönelttiği eleştirilere yanıt verdi. 

Sancaktepe'de düzenlenen mitingde konuşan İmamoğlu, "Ben, 2019’daki rakibim Sayın Binali Yıldırım'dan daha memnundum. Şimdiki rakibim, dedim yani biraz sıkıntı çekecek, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı, söyleyeyim. Açık ve net. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Yaptılar ya bunu. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti'nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok" dedi.

"Benim vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk'üme olan tutkumu sorgulayacak adam, anasının karnından doğmadı" diyen İBB Başkanı şöyle devam etti: "İşine bak sen. Onun için su kaynattı, onun için. Daha başka bir şey söyleyeyim. Çünkü bunlar, daha azıtacaklar biliyorum. Önden bunu söyleyelim de herkes haddini bilecek. Daha ilerisine gideyim. İnanç, Allah'la kul arasında. Yaradan, bize öyle güzel bir din vermiş ki, kimse kimsenin inancını ölçemez. Kimse kimsenin inancını yorumlayamaz bile. Benimle yaradan arasında. Benim inancımı sorgulayacak, benim inancımı yorumlayacak Allah'ın kulu, anasının karnından doğmadı kardeşim. İşine baksın. Dolayısıyla, bu kötü sözlere inanmayın. Bu kötü sözlerle muhatap olmayın. O kötü sözlerle ilgilenmeyin."