27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.11.2023 21:19 | Son Güncelleme: 10.01.2024 16:22

Özgür Özel: Meral ablamla beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum

CHP lideri Özel, ittifak tartışmalarına ilişkin, "Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz" dedi. Özel, İYİ Parti lideri Akşener için ise, "Onun deyimiyle Meral ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için üzerime ne düşüyorsa yapacağım" ifadesini kullandı
Özgür Özel: Meral ablamla beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde bölgesel iş birlikleri yapmaları gerektiğini belirterek, "Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz" diye konuştu. Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Özel, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde imzalanan protokole ilişkin şunları söyledi: "Bu protokolden haberdar olmadığımızı kamuoyuna açıklamıştım. Geçirdiğimiz kurultay sürecinde de bu konu oldu ama bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Ben böyle bir şeyin tarafı olmak istemem. Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor ama ben o tartışmanın tarafı olmam. Cumhuriyet Halk Partililer benim atanmışlarla değil, seçilmişlerle yöneteceğimi, bir daha gizli protokoller yapılmayacağını söylemiştim. Geriye dönüp de o konuya saplanmanın anlamı yok."

CHP lideri, yerel seçimlerde ittifak çalışmalarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: "Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliği ile o kelimeyi bayağı yıprattık. İttifak kelimesi artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben iş birliği kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Seçim bölgelerine özel iş birlikleri yapılabilir. Bu iş birliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin iş birliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. İş yerel seçim olduğunda bir sorumluluğumuz var hep beraber. O sorumluluk da şu: Ben kazanmazsam, sen kazanmazsan, biz kazanmazsak o kazanacak. O kim? Recep Tayyip Erdoğan. Muhalif seçmen, Erdoğan'ın üzerinde helikopterle uçup Araplara kupon arsa rezerve etmesini istemeyen seçmen. Bu seçmen, bizim ona kaybetmemize tahammül edemez. O zaman ne yapacağız? Yerel seçimlerde iş birlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz."

İYİ Parti lideri Meral Akşener'le görüşmeye hazır olduğunu yineleyen Özel, "Ben Meral hanımla, Sayın Genel Başkan’ımızla, onun deyimiyle Meral ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de ben üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. Mümkün olan en kısa sürede yapmalıyız. Olmazsa dünyanın sonu değil" dedi. 

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50+1 çıkışı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları için ise "Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor. Türkiye'de çok önemli bir yoksulluk var, enflasyon var. Türkiye'nin gündemi bambaşka, bunlar gündemi başka bir şey ile meşgul ediyorlar. Memleketi meşgul etmeyin. Aranızda ne konuşursanız konuşun. Ben bunların ne ayrılığına ümit bağlarım, ne birlikteliklerinden tasa duyarım. Esas mesele bizim ne yapacağımız" ifadelerini kullandı.