16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.11.2023 13:24 | Son Güncelleme: 24.11.2023 16:10

Hayvan medyumları milyon dolar kazanıyor

ABD’de yeni moda hayvan medyumları. Öyle rağbet görüyorlar ki tek seansı 550 dolar olan tek bir medyumun bekleme listesinde 7600 kişi var. Yeni hiç yeni müşteri almazsa dört beş yılda 4 milyon 180 bin dolar kazanacak
Hayvan medyumları milyon dolar kazanıyor

33 yaşındaki teknoloji uzmanı ve yarı zamanlı köpek eğitmeni Maddie Guy, İngiliz Springer Spaniel cinsi köpeği Rudder'a ne olduğunu bir türlü anlayamıyordu. Diğer köpeklere tuhaf davranıyordu. Köpeğe her türlü test yapılmasına ve MR'ı çekilmesine rağmen tıp derdine deva olmamıştı. Wall Street Journal gazetesinde anlatılan hikayeye göre bir arkadaşının ona doğum günü hediyesi olarak bir “hayvan iletişimcisi seansı” almasıyla huzur buldu.

Chicago'da yaşayan Guy, “iletişimcinin” kendisini arayıp Rudder'ın resmine bakarak köpekle konuşmaya başladığını söylüyor. Telefondaki kişi Guy'a, Rudder'ın diğer köpeklerle etkileşime girdiğinde tedirgin olduğunu çünkü ön ayaklarına güvenmediğini, bu yüzden de dost canlısı olmayan köpeklerden korktuğunu söylemiş. Birkaç ay sonra Rudder'ın ön bacaklarından biri aksamaya ve titremeye başlamış. Guy, hayvan iletişimcisiyle yaptığı görüşmeyi hatırlayarak hemen veteriner hekimini aramış. Nörolojik testlerden geçen Rudder şu anda sinir ilacı kullanıyor.

“Kedim mutlu mu?” diye soruyorlar

Pew Araştırma Merkezi'nin bir araştırmasına göre ABD'deki evcil hayvan sahiplerinin yaklaşık yarısı hayvanlarını ailenin diğer üyelerine denk görüyor. Enflasyona rağmen evcil hayvanlara yapılan harcamalar arttı. Öte yandan 2022'de yapılan bir YouGov anketine göre, yine Amerikalıların yüzde 67'si paranormal bir deneyim yaşadıklarını söylüyor.

“Hayvan iletişimcilerine” başvuranların kedi ya da köpeklerinin davranışsal sorunları çözmek, son nefeslerini nasıl vermek istediklerini öğrenmek, hatta öbür dünyadan keyif almasını sağlamak gibi amaçları var. Airbnb'de kalmadan önce köpeklerine uslu durmayı telkin edenler ya da evini taşınmadan önce hayvanlarını sakinleştirmek için medyumlara başvuranlar da görülmüş. En çok sorulan sorular ise şunlar: Kedim mutlu mu? Onun için daha ne yapabilirim?

Batı Massachusetts'ten 48 yaşındaki Dawn Allen, 25 yıldır “hayvan iletişimciliği" yapıyor. Haftada 30 telefon görüşmesi gerçekleştiriyor. 40 dakikalık seanslarının ücreti 85 dolar. Yani bu işten ayda 10 bin dolar kadar gelir elde ediyor.

“Kaplumbağalarla ve atlarla konuştum”

Eski avukat Nikki Vasconez en çok rağbet gören medyumlardan. Hayvanlarla iletişim işine dört yıl önce başlamış. Kariyerinin başlarında Albie adlı bir köpekle yaptığı seansı gösteren bir video viral olmuştu. Philadelphia'da yaşayan 34 yaşındaki Vasconez, müşterileriyle yaptığı telefon seanlarında bugüne dek atlarla, ineklerlerle ve domuzlarla, köpeklerle, kedilerle ve kaplumbağalarla konuştuğunu söylüyor.

Vasconez'in 90 dakikalık seans ücreti 550 dolar, yani bugünkü kurla 16 bin TL'ye yaşlaşıyor. Bekleme listesindeki müşteri sayısının 7 bin 600'den fazla olduğunu söylüyor. Bu bilgi doğruysa, sadece bu listedekilere hizmet verse 4 milyon 180 bin dolar kazanacak. Yine bu hesaba göre sadece listedeki müşterilerine hizmet verse günde sekiz saatten 1425 iş gününe ihtiyacı var ki bu da hiç izin yapmadan yaklaşık dört yıl ediyor.

Yarım asrını paranormal olayları araştırmaya adadığını söyleyen Joe Nickell, hayvanlarla iletişim kuranların ve onlara başvuran insanların fanteziye yatkın bir kişiliğe sahip olma eğiliminde olduklarını söylüyor. Evcil hayvan medyumlarının, insan medyumlarının çalıştığı gibi çalıştığını söylüyor.