20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2024 16:10 | Son Güncelleme: 18.06.2024 16:20

Deadpool & Wolverine filminde bazı sahneler Çin'de vizyona girmeden önce kesilecek

26 Temmuz'da Çin sinemalarında gösterime girecek olan Deadpool & Wolverine filminden bazı sahneler şiddet, kan ve vahşet ile dilden kaynaklanan sebeplerden dolayı kesilecek
Deadpool & Wolverine filminde bazı sahneler Çin'de vizyona girmeden önce kesilecek

Deadpool & Wolverine 26 Temmuz'da Kuzey Amerika ile eş zamanlı olarak Çin sinemalarında da gösterime girecek. Marvel'in tartışmasız yetişkinlere yönelik en büyük serisine ait olmasına rağmen, film Çin'de gösterime girerken "çok az kesintiye" uğrayacak.

Çin'e gelecek tüm yabancı filmlerin ithalatı için izin alınması, sansürden geçmesi ve yerel makamlar tarafından bir gösterim tarihi verilmesi gerekiyor. Film Bürosu tarafından onaylanan 26 Temmuz'daki Çin gösterimi, Çin'de yerel saatle Pazartesi sabahı Marvel'in yerel Weibo (sosyal medya) hesabı aracılığıyla duyuruldu ve daha sonra Disney tarafından onaylandı.

"Hikaye bütünlüğünü etkilemeyecek"

Disney ve Marvel filmde sansür tarafından uygulanan düzenlemeler hakkında net bir açıklama yapmazken, kesintilerin "asgari düzeyde olduğu ve şiddet, kan ve vahşet ile dilden kaynaklandığı" bildirildi. Stüdyoya yakın kaynaklar, hikaye anlatımının bütünlüğünü etkileyecek hiçbir kesinti yapılmadığını ve filmin Deadpool ruhuna sadık kaldığını söyledi.

Deadpool & Wolverine fragmanı: