29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 11:14 | Son Güncelleme: 15.08.2023 11:20

Margot Robbie Barbie'den servet kazanacak

Bu yaza hatta yıla damga vuran fantastik komedi Barbie, başrol oyuncusu Margot Robbie'ye servet kazandıracak. 33 yaşındaki oyuncunun geliri, gişe payı ile birlikte 50 milyon doları geçecek
Margot Robbie Barbie'den servet kazanacak

Margot Robbie gelmiş geçmiş en ünlü oyuncak bebek Barbie'yi beyazperdeye taşımasının meyvelerini fazlasıyla toplayacağa benziyor. Variety'nin anlaşma hakkında bilgi sahibi üç kişiye dayandırdığı haberine göre; bu yaza damga vuran filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda yapımcısı olan Robbie, maaş ve gişe primlerinden yaklaşık 50 milyon dolar kazanacak. Aynı şekilde Barbie'nin yönetmeni ve ortak senaristi Greta Gerwig de filmin büyük başarısı nedeniyle hatırı sayılır bir ikramiye alacak.

1 milyar dolar kulübüne girdi

Barbie gösterime girdiği ilk ay ABD'de 526,3 milyon dolar, uluslararası gişelerde ise 657,6 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir rakam elde etti. Barbie'nin hala gişe listelerinin zirvesinde olduğu göz önüne alındığında toplamda 1.18 milyar dolarlık başarının her geçen gün artarak yükseleceği kesin.

Warner Bros. tarihine geçti

Barbie şunda Warner Bros. tarihinde Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2'nin ardından en yüksek gişe hasılatı elde eden ikinci yapım olmayı başardı. Aynı zamanda bir kadın yönetmenin elinden çıkan en yüksek gişe hasılatına sahip film olarak bir önceki rekorun sahibi olan Jennifer Lee'nin yönettiği Frozen II'yi geride bıraktı.

Kadın hikayelerini ekrana taşıyor

Margot Robbie filmdeki rolüyle gündemde olsa da arka planda da çok konuşulmayan önemli bir role sahip. Hollywood yıldızı 2014'te arkadaşları Josey McNamara, Sophia Kerr ve şimdiki eşi Tom Ackerley ile birlikte kurduğu LuckyChap Entertainment aracılığıyla filmin yapımcılığını üstlendi. Ekranda kadın hikayeleri anlatmak ve perde arkasında kadın yaratıcıları desteklemeyi amaçlayan şirketin projeleri arasında Oscar adayı Promising Young Woman, süper kahraman devam filmi Birds of Prey ve Netflix dizisi Maid yer alıyor.

Robbie, I, Tonya ve Bombshell'deki performanslarıyla iki Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. İlk olarak başrolünde Leonardo Dicaprio'nun oynadığı Martin Scorsese'nin Wolf of Wall Street filmiyle öne çıkan Robbie, Suicide Squad ve Once Upon a Time in Hollywood ile ticari başarı elde etti. Ancak bu filmlerin hiçbiri, sinema tarihinin en büyük gişe rekortmenlerinden biri olmaya hazırlanan Barbie'nin gişedeki yüksek başarısına yaklaşamadı.