26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Video Giriş: 13.03.2023 11:28 | Son Güncelleme: 13.03.2023 14:39

Rusya'da uzayda çekilen ilk film The Challenge'ın fragmanı yayınlandı

Uzayda çekilen ilk uzun metrajlı filmden fragman yayınlandı. Yönetmenliğini Rus Klim Shipenko'nun yaptığı film, cerrah Zhenya'nın Uzay İstasyonu’nu ziyaret ederek Dünya’ya dönemediği için uzayda kalan kozmonotun hayatını kurtarmasını anlatıyor

Çekimleri 2021 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapılan Rus yapımı The Challenge filmi önümüzdeki ay vizyona girecek. Yönetmen ve oyuncular, filmin çekimleri için Dünya'dan 400 kilometre uzaklıktaki istasyona seyahat ettiler.

Hollywood yıldızı Tom Cruise ve yönetmen Doug Liman, 2020 yılında Elon Musk'ın SpaceX şirketi ve ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığında, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bir film çekme planlarını duyurdu. Hollywood yapımı bu Tom Cruise filmine dair henüz bir gelişme yaşanmazken uzaydaki ilk filmin sahibi The Challenge ile Rusya oldu. 

The Challenge, tıbbi bir ekiple birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan bir kozmonotu ameliyat etmek için uzaya gönderilen bir kalp cerrahı olan Zhenya'nın hikayesini anlatıyor. Başrollerde Zhenya rolünde Rus aktrist Yulia Peresild ve kozmonot rolünde Oleg Novitskiy yer alıyor. 2021 yılında kozmonot Anton Shakaplerov ile birlikte İstasyon'a seyehat eden Yönetmen Klim Shipenko ve Presild, çekimler için 12 gün boyunca orada kaldı. Rusya Uzay Ajansı Roscosmos'a geçtiğimiz temmuz ayında başkan olarak atanan Yuri Borisov, Rusya'nın 2024 sonraso Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ve projeden ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Benzer Videolar