04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.01.2024 18:18 | Son Güncelleme: 17.01.2024 18:38

Ali Koç'tan 'Süper Kupa deprem bölgesinde oynansın' önerisi

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, ertelenen Süper Kupa finalinin deprem bölgesinde oynanmasını önerdi. Teklife Murat Kurum'dan da destek geldi
Ali Koç'tan 'Süper Kupa deprem bölgesinde oynansın' önerisi

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ziyaretin sonunda Murat Kurum’a, üzerinde isminin yazılı olduğu 34 numaralı Fenerbahçe formasıyla, Cumhuriyetin 100. yılı anısına hazırlanan formayı hediye etti. 

Kurum'a ziyareti için teşekkür eden Koç, “Futbol gibi bu alanların geliri yok. O yüzden devletimizle, belediyelerle iş birliği çok büyük önem arz ediyor. O yüzden bu ziyareti çok kıymetli buluyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Çetin bir seçim süreci başlıyor. Güzel bir yarış olsun. Sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’deki bütün belediye seçimleri ilgili şehirlere ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Bakanımıza da bu çabalarında, bu yarışta başarılar diliyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. Kulübümüzü ziyaret ettiğiniz için de tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi.

Depremzede vatandaşlar için özel bir turnuva düzenleneceğini duyuran Fenerbahçe Başkanı şunları söyledi: "Bu acının birinci yıl dönümü. ‘20-21 gün sonra ne yapılabilir beraber’ dedik ve o hafta maçları takiben 5-6 Şubat ama mümkünse 5 Şubat’ı hedefliyoruz. İstanbul’daki büyük kulüplerin veteranları, yeni futbolu bırakmış ülke çapında tanınan futbolcularıyla güzel bir turnuva yapıp, bir etkinlik yapıp buradan yaratılacak kaynağın orada spor alanlarına, basketbol sahası olsun, futbol sahaları olsun aktarılmasını istiyoruz. Önemli olan oradaki vatandaşlarımızı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı gösteren bir etkinliğe hep beraber imza atmak istiyoruz. Federasyon başkanımızla da biraz evvel konuştuk. O da takvimsel çalışmasını yapacak. İnşallah omuz omuza el birliğiyle, güç birliğiyle bu organizasyonu yapabiliriz. Bakarsınız öyle başarılı olur ki geleneksel bir organizasyon haline gelir. Kollarımızı sıvayıp hemen bugünden çalışmaya başlıyoruz."

Murat Kurum da "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hem Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak hem Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak böylesi bir organizasyonda öncülük edecek ve federasyonumuzun uygun gördüğü tarihte tüm İstanbullu kardeşlerimizle birlikte bir kez daha 11 ilimize, oradaki vatandaşlarımıza onları unutmadığımızı İstanbul olarak hatırlatacağız. İstanbulluların gönlü, kalbi çok büyük. İstanbul tüm Türkiye’nin lokomotif şehri. Bu manada da böylesi organizasyonlar çok değerli, çok kıymetli. Biz önümüzdeki sezondan itibaren 31 Mart akşamıyla birlikte İstanbul, sporun, kardeşliğin merkezi olacak dedik. Bu kardeşlik hukukunu tüm kulüplerimizle birlikte tüm mahallelerimize yayacak anlayışla çalışacağımızı her yerde ifade etmeye çalışıyorum. Bu manada da daha önce Türkiye Spor Yazarları diye bildiğimiz bir kupamız vardı. Biz her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul Cup turnuvası düzenleyeceğiz. Büyük kulüplerimiz, İstanbul kulüplerimiz sezona hazırlıklar noktasında maçlar yapacaklar. Bu turnuvada gençlerimize motivasyon vermiş olacağız. Bu müjdeyi de tüm İstanbullu kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum" diye konuştu. 

Süper Kupa teklifi

Basın toplantısının sonunda söz alan Ali Koç, ertelenen Süper Kupa’nın deprem bölgesinde oynanması önerisinde bulundu. Koç, “Sizden bir istirhamımız olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday biri olarak değil ama iktidar mensubu biri olarak. Biliyorsunuz Süper Kupa’yı bir tarihte ülkemizde oynayacağız son gelişmelerden sonra. Mümkünatı var mı bilmiyorum tesis olarak, lojistik olarak ama Süper Kupa’nın deprem bölgesindeki şehirlerinden birinde yapılmasını bir öneri olarak sizin huzurunuzda kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. Olabilirse bence çok faydalı olur. Tabii bu federasyonumuzun vereceği bir karar. Tesislerin ve altyapının son durumuna bakarak. Bunu bir fırsat olarak söylemek istedim ziyaretinize istinaden” dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum ise cevaben, “Başkanımızın bu teklifi çok değerli. Biz de takipçisi ve destekçisi olacağız. Oradaki kardeşlerimizi, depremzede ailelerimizi bu vesileyle sevindirmiş olacağız. Bu hassasiyetinden dolayı da Ali Koç başkanıma tekrar teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.