23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.10.2022 19:07 | Son Güncelleme: 03.10.2022 02:11

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi golsüz sona erdi

Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Derbi 0-0 sonuçlandı. Maç sonrası konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, "Kazanmak için her şeyi yaptık" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise, "İki taraf için de iyi sonuç değil" yorumunda bulundu
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi golsüz sona erdi

Spor Toto Süper Lig'in önemli mücadelesinde karşı karşıya gelen Beşiktaş-Fenerbahçe golsüz eşitlikle berabere kaldı.

Koç, Çebi ve Nebati yan yana

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati derbiyi birlikte izledi. Koç, Çebi ve Nebati'nin maç başlangıcında İstiklal Marşı okurkenki görüntüleri kameralara yansıdı.

4 takım eşit puanda

8. haftası geride kalan Süper Lig'de, en yüksek puanı toplayan dört takım bulunuyor. 17 puana sahip bu takımlar averaja göre sırasıyla Başakşehir, Adana Demirspor, Konyaspor ve Galatasaray olarak sıralanıyor. 16 puanlı Trabzonspor 5. sırada gelirken, Beşiktaş 15 puanla 6., Fenerbahçe 14 puanla 7. sırada yer alıyor. Başakşehir ve Fenerbahçe'nin ise birer maç eksiği var.

Ismael: Her şeyi iyi yaptık

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Fenerbahçe beraberliği sonrası açıklamalarda bulundu. "Zor bir maç oldu" diyen Ismael, "Kazanamadığımız için üzgünüz. İkinci yarı daha güçlü oynadık. Son bölümde gole yakındı. Kazanmak için her şeyi yaptık. Bazen top girmiyor. Şans da lazım. Oyun genelinde iyiydik. İç sahada taraftar önünde her zaman kazanmak istersiniz" dedi. 

"İstediğimiz her şeyi yaptık ama zor maçtı. İki taraf için de taktiksel anlamda her şey yaşandı. Güçlü iki takımın, güçlü taktik savaşı vardı. Kulübeden gelenlerin etkisinden de bahsettim. Her şeyi iyi yaptık, gol atamadık. Wout iki tane kaçırdı" ifadelerini kullanan teknik direktör,  "Tutku, istek ve arzu konusunda da iyiydik. 1 puanı aldık ama maçın başından sonuna kadar 1 puanı hedeflemedik. Kevin N'Koudou, bizimle olsaydı, fark yaratabilirdi. Umarım haftaya dönecektir. Durumuna gün gün bakacağız. Koşulara başladı. Önümüzdeki maça az zaman var ama umarım bizimle olur" yorumunda bulundu. 

"Geleceğim konusunda endişelenmiyorum"

Beşiktaş'taki geleceğinden endişe etmediğini belirten Ismael, "Geleceğim konusunda endişelenmiyorum. İyi bir ekibim var, iyi çalışıyoruz, iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Biz çalışıyoruz yüzde yüzümüzü veriyoruz, başarılı olmak istiyoruz. Yorumları okumuyorum, zaten Türkçe de bilmiyorum. Ekibimle birlikte işime ve bu takımın geleceğine odaklanmış durumdayım" şeklinde konuştu.

Jesus: İki taraf için de iyi sonuç değil

Bir açıklama da Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'tan geldi. "İki taraf için de iyi sonuç değil" diyen teknik direktör, "İki takım da kazanmak için oynadı. Fenerbahçe ilk 70 dakika daha iyi olan taraftı. Beşiktaş son 20 dakikada daha iyiydi. Oyuna giren oyuncuları katkı sağladı. Kenarları kapatmakta zorluk yaşadık. Weghorst'la net fırsatlar buldular" dedi.

"Defansif anlamda iyi organize olan takıma karşı oynadık. İki güçlü takım oynadı. Defansif olarak biz de iyiyiz. Ligin en çok gol atan takımıyız ama bu her zaman gol atacağımız anlamına gelmiyor. Valencia'nın ilk yarıda iki pozisyonu verdi. İki takım da defansif anlamda iyiydi. Rakip bir tane duran toptan net fırsat yakaladı" ifadelerini kullanan Jesus, Avrupa yarışını değerlendirdi: "AEK Larnaca maçını düşünmeye başladık. Liderliği devam ettirmek için kazanmak istiyoruz. Çok dengeli bir grup. Her takım gruptan çıkabilir. Rennes ve Dinamo Kiev favori. Ama dışarıdan Fenerbahçe ve AEK Larnaca geliyor."

Deplasmanda galibiyet hasreti 8 maça çıktı

Fenerbahçe, ligde Beşiktaş ile oynadığı son 8 deplasman maçından galibiyetle ayrılamadı. Karşılaşma öncesi rakibine konuk olduğu son 7 lig maçını kazanamayan sarı-lacivertlilerin galibiyet özlemi 8 maça çıktı. Fenerbahçe, Beşiktaş deplasmanında son galibiyetini 2014-2015 sezonunda 2-0'lık skorla elde etmişti.

Ismael ikinci derbisinde de galibiyet göremedi

Fenerbahçe maçıyla birlikte ikinci kez bir derbide Beşiktaş'ın başında yer alan teknik direktör Valerien Ismael, bu müsabakada da galibiyetle tanışamadı.

Beşiktaş'taki ilk derbi heyecanını geçen sezon yine Fenerbahçe karşısında yaşayan tecrübeli teknik adam yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, söz konusu mücadeleyi de 1-1 berabere tamamlamıştı.

Maçtan detaylar 

Hakemler: Volkan Bayarslan, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Roiser, Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku (Dk. 88 Umut Meraş), Salih Uçan (Dk. 73 Fernandes), Josef, Muleka (Dk. 73 Tayfur Bingöl), Dele Alli (Dk. 73 Ghezzal), Redmond (Dk. 82 Cenk Tosun), Weghorst

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Szalai, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 89 Rossi), Crespo (Dk. 69 Mert Hakan Yandaş), Arao, Lincoln Henrique (Dk. 86 Alioski), İrfan Can Kahveci (Dk. 70 Osayi-Samuel), Pedro (Dk. 70 Batshuayi), Valencia

Sarı kartlar: Dk. 42 Crespo, Dk. 83 Batshuayi (Fenerbahçe), Dk. 45 Masuaku, Dk. 90+3 Fernandes (Beşiktaş)