19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 12:13 | Son Güncelleme: 14.08.2023 13:05

Beşiktaş transfer yarışına geri döndü: Alexander Oxlade-Chamberlain KAP'a bildirildi

Beşiktaş, İngiliz orta saha oyuncusu Alexander Oxlade-Chamberlain'in transferi için görüşmelere başlandığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi
Beşiktaş transfer yarışına geri döndü: Alexander Oxlade-Chamberlain KAP'a bildirildi

Bir süredir transfer sezonundaki durgunluğu ile dikkat çeken Beşiktaş, Premier Lig yıldızı için görüşmelere başladı. 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexander Oxlade-Chamberlain ile görüşmelerin başlandığını KAP'a bildiren Beşiktaş, İngiliz topçuyu “Profesyonel Futbolcu Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain transferi konusunda oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır" ifadeleriyle duyurdu.

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?

15 Ağustos 1995 doğumlu İngiliz orta saha oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain, kariyerine Premier Lig takımlarından Southampton'da başladı. 2011-2017’de Arsenal, 2017'den sonra da Liverpool'da top koşturdu. Premier Lig'de 235 müsabakada 20 gol kaydeden Jamaika asıllı İngiliz futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 51 karşılaşmada 9 kez fileleri havalandırdı.

29 yaşındaki oyuncu, merkez orta saha, sağ ve sol kanat, ikinci forvet gibi bir çok pozisyonda oynayabilen geniş mevkii yelpazesi ile dikkat çekiyor. 

Futbol kariyerine Southampton'da başlayan 29 yaşındaki oyuncu, Oxlade-Chamberlain, kulüp kariyerinde birer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli futbolcu, İngiltere Kupası'nı 4, İngiltere Lig Kupası'nı 1, İngiltere Süper Kupa'yı ise 3 kez kaldırdı.