08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2024 09:45 | Son Güncelleme: 03.07.2024 11:18

Bizim Çocuklar Avusturya gibi Hollanda karşısına da 6-1'in hesabını kapatmak için çıkacak

EURO 2024 öncesi hazırlık maçında 6-1 yenildiği Avusturya'yı kupada 2-1 ile saf dışı bırakan ve bir anlamda rövanşı alan Türkiye çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Biçim Çocuklar cumartesi günü Berlin'de benzer şekilde 2021'de 6-1' kaybettiği rakibini eleyerek tarih yazmak için sahaya çıkacak
Bizim Çocuklar Avusturya gibi Hollanda karşısına da 6-1'in hesabını kapatmak için çıkacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Futbol Takımı, Avusturya’yı 2-1 mağlup etti ve turu atlayan taraf oldu. Milliler, son 16 turunda Romanya’yı eleyen Hollanda ile çeyrek finalde mücadele edecek. İki ülke arasındaki müsabakada 6 Temmuz Cumartesi günü TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

Mart ayında oynanan hazırlık karşılaşmasında 6-1 kaybettiği Avusturya'yı turnuvadan eleyerek rövanşı alan Milliler, bir intikam daha almak için Hollanda karşısına çıkacak. 7 Eylül 2021'de Dünya Kupası Elemeleri grup aşamasında Hollanda'ya 6-1'lik skorla mağlup olan Türkiye, Portakallar'ı da eleyerek turnuvada adını yarı finale yazdırmak için mücadele edecek.

16 yıl sonra bir ilk

Müthiş bir mücadele veren Ay-Yıldızlılar, 6 Temmuz'da Berlin'de zorlu rakibi ile karşılaşacak. Avusturya, Fransa ve Polonya ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, en iyi 3. kontenjanından adını son 16 turuna yazdırmayı başarmıştı. Portakallar, Romanya'yı 3-0'lık skorla geçerek adını son 8'e yazdırdı. Tarihinde ikinci kez yarı finali hedefleyen Türkiye, son olarak EURO 2008'de yarı finale yükselme başarısı göstermişti. 1996, 2016 ve 2020 yıllarında grup aşamasında elenen Ay-Yıldızlı ekip, 2000'de ise turnuvaya çeyrek finalde veda etmişti.

Türkiye - Avusturya maçı Hollanda medyasında nasıl yankı buldu?

Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçında Romanya’yı 3-0 yenerek Berlin'deki çeyrek finale adını yazdıran Hollanda'da, Türkiye - Avusturya maçı da geniş şekilde değerlendiriliyor.  Türkiye'nin grup aşamasında Hollanda'nın 3-2 mağlup olduğu Avusturya'yı elediğine dikkat çekiliyor. 

  • Hollanda’nın popüler gazetelerinden AD, Türkiye'nin galibiyetinde, “Real Madrid’in zarif yeteneği Arda Güler’in" rolüne dikkat çekti ve "iki güçlü korner atışıyla Merih Demiral’ı kahraman konumuna taşıdığını" yazdı.
  • Euro 2024 maçlarını canlı veren kamu yayıncısı NOS, Türk Milli Takımı’nın Avusturya karşısındaki performansından övgüyle söz etti. NOS, “Hollanda’nın bir sonraki rakibi Türkiye” başlıklı haberinde, Avusturya maçının kahramanı olarak kaleci Mert Günok ve iki golün sahibi Merih Demiral’ı seçti.
    Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, “Türkiye Avusturya’yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu” başlıklı haberinde, daha milli marşlar biter bitmez Türklerin golü bulduğunu
  • vurguladı.De Volkskrant gazetesi de, “Hollanda, grup aşamasında 3-2 mağlup olduğu Avusturya ile oynamak zorunda olmasa da, geleneksel olarak zorluk yaşadığı bir rakip olan Türkiye'de karşılaşacak” yorumunu yaptı.

Hollanda doğumlu milli oyuncuların yorumları

NOS, maçın ardından Hollanda doğumlu milli oyuncular Orkun Kökçü ve Ferdi Kadıoğlu ile canlı röportaj yaptı. Kökçü, 6-1’lik hazırlık maçına işaret ederek, “Bu o maçın intikamıydı" dedi. Orkun Kökçü, sarı kart cezası nedeniyle Hollanda karşısında forma giyemeyecek olmasından dolayı buruk hissettiğini söyledi.
Kökçü, “Fakat takım arkadaşlarımın Hollanda'ya karşı iyi bir maç çıkaracaklarına inanıyorum" dedi.