06 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2024 08:24 | Son Güncelleme: 03.07.2024 10:02

Memphis Depay'dan Türkiye'ye mesaj

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdıran A Milli Takımımız, Hollanda'yla karşılaşacak. Hollandalı yıldız Memphis Depay, Türkiye'ye ilişkin, "Cumartesi görüşürüz" dedi.
Memphis Depay'dan Türkiye'ye mesaj

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takımımız, adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde karşılaşacağımız Hollanda'da Memphis Depay, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 30 yaşındaki futbolcu, yaptığı paylaşımda, "Cumartesi görüşürüz" ifadelerini kullandı.

A Milli Takımımız, Hollanda ile 6 Temmuz Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.

Türkiye - Avusturya maçı Hollanda medyasında nasıl yankı buldu?

Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçında Romanya’yı 3-0 yenerek Berlin'deki çeyrek finale adını yazdıran Hollanda'da, Türkiye - Avusturya maçı da geniş şekilde değerlendiriliyor.  Türkiye'nin grup aşamasında Hollanda'nın 3-2 mağlup olduğu Avusturya'yı elediğine dikkat çekiliyor. 

  • Hollanda’nın popüler gazetelerinden AD, Türkiye'nin galibiyetinde, “Real Madrid’in zarif yeteneği Arda Güler’in" rolüne dikkat çekti ve "iki güçlü korner atışıyla Merih Demiral’ı kahraman konumuna taşıdığını" yazdı.
  • Euro 2024 maçlarını canlı veren kamu yayıncısı NOS, Türk Milli Takımı’nın Avusturya karşısındaki performansından övgüyle söz etti. NOS, “Hollanda’nın bir sonraki rakibi Türkiye” başlıklı haberinde, Avusturya maçının kahramanı olarak kaleci Mert Günok ve iki golün sahibi Merih Demiral’ı seçti.
  • Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, “Türkiye Avusturya’yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu” başlıklı haberinde, daha milli marşlar biter bitmez Türklerin golü bulduğunu vurguladı.
  • De Volkskrant gazetesi de, “Hollanda, grup aşamasında 3-2 mağlup olduğu Avusturya ile oynamak zorunda olmasa da, geleneksel olarak zorluk yaşadığı bir rakip olan Türkiye'de karşılaşacak” yorumunu yaptı.

Hollanda doğumlu milli oyuncuların yorumları

NOS, maçın ardından Hollanda doğumlu milli oyuncular Orkun Kökçü ve Ferdi Kadıoğlu ile canlı röportaj yaptı. Kökçü, 6-1’lik hazırlık maçına işaret ederek, “Bu o maçın intikamıydı" dedi. Orkun Kökçü, sarı kart cezası nedeniyle Hollanda karşısında forma giyemeyecek olmasından dolayı buruk hissettiğini söyledi.
Kökçü, “Fakat takım arkadaşlarımın Hollanda'ya karşı iyi bir maç çıkaracaklarına inanıyorum" dedi.

Ferdi Kadıoğlu ise Hollandalı muhabirin, “Hollanda Milli Takımı olarak, Türkiye’den korkmalı mıyız?” sorusuna, “Kesinlikle korkmalısınız” karşılığını verdi. Hollanda doğumlu olan Kadıoğlu, 18 yaşına kadar bu ülkede yaşamış ve futbol oynamıştı. Türk Milli Takımı’yla katıldığı ilk turnuvada çeyrek finale çıkmanın harika bir duygu olduğunu belirten Kadıoğlu, Hollanda maçının kendisi için çok özel olacağını vurguladı.