23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 03.07.2024 11:00 | Son Güncelleme: 03.07.2024 12:02

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Takım, 2000 ve 2008 yıllarından sonra tarihinde 3. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kaldı. Tarihi başarı sonrası Bizim Çocuklar çıtayı yukarı çıkardı: Hedefimiz final inşallah
Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 7

Arda Güler "İnanılmaz bir akşam oldu. Tüm halkımızı mutlu ettiğimiz için biz daha da mutluyuz. Kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir takım vardı. Belli bir oyun planımız vardı. Buna sadık kalarak oynadık. Burada inanılmaz bir atmosfer vardı, onlar bizi daha da ateşledi" dedi. Montella'nın kendisini farklı bir mevkide oynattığının altını çizen Arda, "Böyle rakiplere karşı topun arkasına geçtiğimiz zaman hepimizin koşması gerekiyor. Bugün alışık olmadığım bir Alışık olmadığım pozisyonda oynadım. Hoca santrforda kullandı. Ancak belli oyun planımız vardı. Bağlantı oyuncusu olmamı istiyordu. Elimizden geleni yaptık. Geçen hazırlık maçında kötü bir yenilgi almıştık. Bunun bir intikam maçı olduğunu biliyorduk" ifadelerini kullandı.Ayrıca, "Berlin'i hayal edebiliyorum. Buraları gördükten sonra orası da inanılmaz olacak. İnşallah o maçta da halkımızı mutlu ederiz" cümlelerini ekledi.

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 8

Kaan Ayhan karşılaşmayla ilgili "Biraz zor oldu ama beklediğimiz bir sonuç oldu. İsterdik ki maçı daha rahat geçirelim ama Avusturya turnuvanın zorlu bir rakibiydi'' dedi. Mutlu olduklarını dile getiren Kaan, ''Çeyrek finale çıktığımız için mutluyuz. Utanacak bir şey yok. Futbolcu olarak en iyi performansımızı vermek için sahaya çıkıyoruz. Bu oyunun üzerine koymamız gerekiyor. En zor rakibe karşı hak ederek kazandık" ifadelerini kullandı. Mert Günok ve Merih Demiral hakkında da yorum Kaan Ayhan, "Mert Günok'un kurtarışı gerçekten inanılmazdı. Merih Demiral de bugün hak ettiği bir maç çıkardı" yorumunu yaptı. Son olarak, ''Oyuncu profili olarak orta sahada daha iyiyim. Bence özgüvenimizde yükselme oldu. Tüm sevgiye rağmen ülke olarak futbolda baskılı bir toplumuz. Kendimize bazen gereksiz baskı yapıyoruz. Grubu geçerek o baskıyı biraz atmıştık. Avusturya'nın favori görülmesi bizi biraz daha rahatlattı. 6-1'lik maçın da rövanşı oldu" sözlerini dile getirdi.

Bizim Çocuklar tarihi galibiyet sonrası konuştu: Hedefimiz final inşallah - Resim: 9

Mert Günok "Konuşmakta zorlanabilirim. Çok güzel bir galibiyet oldu. Duasını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum'' ifadeleriyle açıklamasına başladı.Ayrıca, ''Daha yolumuz uzun. İnşallah sonuna kadar gideceğiz. Bu galibiyet bizi moral olarak üst seviyeye çekti. İnşallah devam edeceğiz" dedi. "Son 8'e kaldık. Çok mutluyuz ve gururluyuz ama daha işimiz bitmedi. Bugün keyfini yaşayacağız ama çok kısa süre sonra diğer maçımıza odaklanmamız gerekiyor. Takım olarak çok iyi mücadele verdik. Zaman zaman iyi oynayamadığımız anlar oldu ama hem savunmadaki arkadaşlarımızın mücadelesiyle hem de takım olarak vermiş olduğumuz mücadeleyle bu turu atlamasını bildik" diye ekledi. "Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Artık bu seviyeden sonra rakip fark etmiyor. Maçların hepsi zor geçecek. Yine zor bir maç oynayacağız. Bugün organizasyon olarak çok zor bir takıma karşı oynadık. İyi bir hocaları var ve yıllardır beraber oynuyorlar. Tabii ki Hollanda maçı da zor olacak. Artık hem bu maçın verdiği öz güvenle hem de yaşadığımız sevinçle diğer maça da iyi hazırlanıp sonuna kadar gitmeyi hedefliyoruz" cümlelerini kullandı.Açıklamasının sonuna gelen Mert Günok, kampın başından beri ufak bir sakatlıkla uğraştığını, sağlık ekibinin bu konuda gereken tüm desteği kendisine sağladığını, bir sıkıntısının kalmadığını ve turnuvaya devam edeceğinden de bahsetti.