19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.08.2023 19:56 | Son Güncelleme: 15.08.2023 21:32

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar resmen Al Hilal'de

Suudi ekibi Al Hilal, Brezilyalı futbolcu Neymar'ı kadrosuna kattı. Ülke basınına göre; Neymar iki yılda 300 milyon Euro kazanacak, bu rakamın reklam gelirleriyle 400 milyon Euro'ya çıkması bekleniyor
Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar resmen Al Hilal'de

Suudi Arabistan ekibi Al Hilal, Paris Saint Germain'in (PSG) Brezilyalı yıldızı Neymar’ı kadrosuna kattığını açıkladı. Kulübün resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda Neymar’ın ağzından “Burada, Suudi Arabistan’dayım, ben Hilalliyim” mesajı aktarıldı.

Ülke basınına göre Al Hilal, bu transfer için PSG'ye 80 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede, futbolcunun performansına dayalı maddelerin yerine gelmesi halinde fazladan ödemeler de bulunuyor. Neymar, Al Hilal takımından iki yılda 300 milyon Euro kazanacak. Reklam ve sponsor gelirleriyle bu bedelin 400 milyon Euro'ya kadar çıkması bekleniyor.

Al Hilal 178 milyon Euro bonservis ödedi

Geçen sezon Suudi Pro Ligi'ni üçüncü sırada tamamlayan Al-Hilal, bu yaz 178 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek diğer tüm Suudi kulüplerinden daha fazla para harcadı. Neymar transferi Suudi kulüplerinin bu yazki harcamalarını 600 milyon Euro'nun üzerine çıkaracak. Suudi devlet televizyonu Al Ekhbariya, Neymar'ın Al-Hilal ile ilk maçını Cumartesi günü Al-Fayha'ya karşı oynayacağını yazdı. Suudi spor yetkilileri ise konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.