27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2022 01:59 | Son Güncelleme: 29.05.2022 02:19

Carlo Ancelotti: Acı çektik ama başardık

Liverpool'u 1-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti "Acı çektik ama başardık" dedi. Maçın adamı Courtois "En iyileri yendik" derken kaptan Benzema kupayı "Takım olmayı başardık" sözleriyle değerlendirdi
Carlo Ancelotti: Acı çektik ama başardık

Real Madrid'in başında Liverpool'u mağlup ederek Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde eden İtalyan hoca Carlo Ancelotti, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu (4) tek başına ele geçirdi.

Maç sonrası konuşan deneyimli teknik adam "İnanamıyorum. Çok zor bir maçtı. İlk yarıda çok acı çektik ama sonunda gösterdiğimiz performansla bu maçı kazanmayı hak ettik. Çok kaliteli ve güçlü bir kulübüz" dedi.

Oyuncularını övdü

Ancelotti "Çok mutluyuz, çünkü sezonu harika bitirdi. Alaba, Militao ve Mendy harikaydı. Planımız iyi gitti. Courtois olağanüstü bir sezon geçirdi" dedi.

"Final kazanmam gerekiyordu"

Liverpool karşısında yaptığı kurtarışlarla maçın adamı olan Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois,  "Kariyerim için bir final kazanmam, adıma biraz saygı duydurmam gerekiyordu. Takımımın performansından ötürü gerçekten mutlu ve gururluyum. Dünyanın en iyilerini yendik. Liverpool harika oynadı ama 1 kez pozisyona girip attık" diye konuştu.Real Madrid'in Fransız yıldızı ve kaptanı Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi zaferi sonrası "Bu takımda herkes önemli. Tek bir oyuncu değil. İlk 11 oynayanlar, yedek olanlar, fazla oynamayanlar... Ancak, herkes antrenmanlarda her şeyini verdi. Bu takım gerçekten bir 'takım' olmayı başardı" dedi

"Ülkemde kazanmak çok anlamlı"

"Çok mutluyuz. Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandık. Zor bir final oldu ama Şampiyonlar Ligi her zaman böyledir. Dünyaya Real Madrid'in tepede olduğunu gösterdik. Fransa'da, ülkede bir Şampiyonlar Ligi daha kazanmak çok anlamlı. Çok gururluyum" diye konuştu.