02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.04.2023 04:32 | Son Güncelleme: 21.04.2023 04:32

Dünyanın en iyileri Türkiye’de

Gabi, Egonu, Boskovic… Dünyanın en üst sınıf voleybolcularından birçoğu Türkiye’de. Bir değerlendirmeye göre ilk dördün üçü bizde. Eda ve Zehra da ilk 10’da. Bu fırsatı kaçırmayalım
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dünyanın en  iyileri Türkiye’de

Önceki hafta Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde yarı final rövanş maçları oynandı. Beklendiği üzere finale iki Türk takımı yükseldi. Bir eşleşmede iki Türk takımı Vakıfbank ile Fenerbahçe oynuyordu. Zaten oradan bir Türk takımı finale yürüyecekti. Diğer eşleşmedeyse Eczacıbaşı, İtalyan Gorgonzola Novara’yı ağırladı. Kısacası üst üste iki gün Burhan Felek Spor Salonu’nda bir şölen yaşandı. Ben de kısa İstanbul seyahatimde Eczacıbaşı-Novara maçına gittim. Ertesi gün de Fenerbahçe-Vakıfbank rövanşını da ekrandan izledim.
İzlerken de şunu düşündüm: Türkiye’deki voleybolseverler, özellikle İstanbul’dakiler çok şanslı. Çünkü dünyanın en iyi oyuncularını her hafta ligde ve zaman zaman da Avrupa’da izleme imkânları var. Şu anda belki de dünyanın en önemli üç kadın oyuncusu Türkiye’de forma giyiyor. Brezilyalı Gabi, Sırp Boskovic ve İtalyan Egonu. Volleybox sitesine göre 2022’de dünyanın en iyi dört oyuncusundan üçüydü bu isimler. Aynı listede ilk 10’da Türk Milli Takımı oyuncuları Eda Erdem ve Zehra Güneş onlara eşlik ediyordu. Vargas, Arina gibi gençler de cabası. Yıl bittiğinde belki onları da ilk 10’da göreceğiz. Özellikle voleybolun üç büyükleri arasındaki maçlarda inanılmaz bir ortam var.