23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.01.2023 13:23 | Son Güncelleme: 06.01.2023 13:56

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 8 Ocak Pazar günü oynanacak derbi maçı, hakem Halil Umut Meler yönetecek
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi sitesinden, Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada düdük çalacak Halil Umut Meler'in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ile Süleyman Özay olacak. TFF resmi sitesinden haftanın diğer hakemlerini açıkladı. İşte Süper Lig'de 18. haftanın hakemleri...

Meler ve Fenerbahçe

Halil Umut Meler şimdiye kadar 6 kez Fenerbahçe derbisine çıktı. Trabzonspor'a karşı oynan iki maçta 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yenilgi, Galatasaray'a 2-1'lik yenilgi ve Beşiktaş'a 2-0'lık yenilgileri gördü. Fenerbahçe, Meler'in yönettiği geçen sezonki Galatasaray derbisini 2-1 kazanırken, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Meler ve Galatasaray

Halil Umut Melerdört kez Galatasaray'ın derbisinde yer aldı.Bu maçlarda Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1, Trabzonspor'u deplasmanda 2-0, Beşiktaş'ı evinde 2-1 mağlup etti; geçen sezon Fenerbahçe'ye ise evinde 2-1 mağlup oldu.

Meler'in hakemlik karnesi

İzmir Bölgesi Hakemi Halil Umut Meler'in yönettiği 264 maçta ev sahipleri 116 kez kazanarak yüzde 43'lük oran yakaladı. Maçların yüzde 24'ünde beraberlik (62 maç), deplasman takımları ise 86 galibiyet ile yüzde 33'lük oran yakaladı. Meler'in maçlarında 4.91 ortalamayla sarı kart çıkarken, kırmızı kart oranı ise maç başına 0.27 oldu.

Salı günü var kayıtları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, 3 Ocak Salı günü bir ilke imza atarak Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının VAR kayıtlarını açıkladı. TFF'nin açıklamasında, "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin önemli hakem hatası yaptıkları tespit edilmiştir. Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.