20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.09.2023 22:04 | Son Güncelleme: 05.09.2023 00:18

Galatasaray peş peşe açıkladı: Ndombele ve Sanchez tamam, işte maliyetler

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi listesi için saatler kala İngiliz ekibi Tottenham'da forma giyen Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez Mina transferini KAP'a bildirdi. Sarı-kırmızılı ekip, Ndombele için 15 milyon Euro, Sanchez için ise 9.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek
Galatasaray peş peşe açıkladı: Ndombele ve Sanchez tamam, işte maliyetler

Tanguy Ndombele transferine ilişkin Galatasaray'dan KAP’a gönderilen açıklamada ''Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro'nun geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile resmi görüşmelere başlanmıştır’’ ifadesi yer aldı. Kısa süre sonra Galatasaray, transferin bitirildiğini KAP'a bildirdi. Kongo asıllı Fransız futbolcunun transfer bedelinin 15 milyon Euro olduğu belirtildi. KAP açıklamasında, Tanguy Ndombele Alvaro'nun transfer bedelinin 2025'ten başlayarak beş sezona yayılmış şeklide ödeneceği ifade edildi. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3 milyon 136 bin sezonluk ücret ödenecek.

Kongo asıllı Tanguy Ndombele gece saatlerinde İstanbul'a geldi. (Fotoğraf: AA)

Davinson Sanchez'e 9.5 milyon Euro 

Galatasaray, Tanguy Ndombele'nin hemen ardından duyurduğu Davinson Sanchez transferini de bitirdi. Kulüpten KAP'a yapılan açıklamaya göre; 27 yaşındaki Kolombiyalı stoperle 4 artı 1 yıllık anlaşmaya varıldı. Sarı-kırmızılı ekip, Sanchez'e yıllık 3 milyon 200 bin Euro ödeyecek. Tottenham'a ödenecek bonservis bedeli ise 5 sezona yayılmış taksitlerle toplam 9 milyon 500 bin Euro.

Davinson Sanchez (Fotoğraf: DepoPhotos)

Tanguy Ndombele kimdir?

Tanguy Ndombele, 28 Aralık 1996'da Fransa'nın Longjumeau kentinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin takımlarından Guingamp altyapısında başladı. 2014'te Amiens altyapısına transfer oldu ve 2 yıl sonra A takıma yükseldi. 2017 yazında Lyon 2 milyon Euro'ya kiraladı ve 1 yıl sonra ise 8 milyon Euro'ya bonservisini aldı. Sadece 1 yıl sonra 62 milyon Euro'ya Tottenham'ın yolunu tuttu. Sırasıyla kiralık olarak Lyon ve Napoli'de forma giydi. 26 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 22 milyon Euro.

Davinson Sanchez Mina kimdir?

Galatasaray'ın renklerine bağladığı 27 yaşındaki  Davinson Sanchez, milli aradan sonra İstanbul'a gelecek. Atlético Nacional, Ajax ve Tottenham Hotspur’da forma giyen Kolombiyalı stoper, 2017 yılında Tottenham'a yaklaşık 42 milyon sterlin bonservis bedeliyle transfer olarak kulüp tarihinde rekor kırmıştı.