08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2024 00:07 | Son Güncelleme: 02.06.2024 03:03

Jose Mourinho imza için İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı teknik direktör Jose Mourinho İstanbul'a geliyor. Mourinho, kulübün X hesabından paylaşılan videoda, "Merhaba Fenerbahçeliler. Kadıköy'de buluşuyoruz. Haydi yolculuğumuza başlayalım" ifadelerini kullandı. Mourinho için Ülker Stadı'nda imza töreni düzenlenecek
Jose Mourinho imza için İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Portekizli Jose Mourinho bugün İstanbul'a gelecek. Dünyaca ünlü teknik adam, sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yayımlanan videosunda, "Merhaba Fenerbahçeliler. Yarın Kadıköy'de buluşuyoruz. Haydi yolculuğumuza başlayalım" ifadelerini kullandı. 

Bugün saat 14.00'da İstanbul'da olacak Mourinho için saat 19.00'da Ülker Stadı'nda imza töreni düzenlenecek. 

"Az önce imzaladım"

Real Madrid ile Borussia Dortmund'un karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi finalinde TNT Sports kanalı için yorumculuk yapan Mourinho, maçın ardından canlı yayında “Devre arasında bir süreliğine kayboldun, sonra Fenerbahçe sosyal medya ekibinden bir duyuru geldi" diyen sunucuya, "Az önce kontratı imzaladım" karşılığını verdi. 

Portekizli teknik direktör, finalin oynandığı Wembley Stadı'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Koç'un yeni yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı ve sportif direktör Mario Branco ile bir araya geldi. 

Mourinho kimdir?

Jose Mourinho, 26 Ocak 1963 yılında Portekiz'in Setubal kentinde dünyaya geldi. İngiliz medyası tarafından The Special One (Özel Biri) olarak adlandırılan Mourinho, gelmiş geçmiş en donanımlı teknik direktörlerden biri ve  tüm zamanların en iyi teknik direktörleri arasında gösteriliyor. Kariyerinde Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham ve Roma gibi üst düzey takımları çalıştıran 61 yaşındaki teknik adam, kazandığı başarılarla adını futbol tarihine yazdırdı. Tam bir kupa koleksiyoncusu olan Mourinho, birer kez Inter ve Porto ile UEFA Şampiyonlar Ligi, Porto ile UEFA Kupası, Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi, Roma ile UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazandı. Tecrübeli teknik adam, Chelsea ile 3 Premier Lig, Inter ile 2 İtalya Ligi, Real Madrid'in başında 1 İspanya Ligi, Porto ile 2 Portekiz Ligi şampiyonluğu yaşadı. Birer kez İngiltere Kupası, İspanya Kupası, İtalya Kupası ve Portekiz Kupası kazanan Mourinho, 4 kez İngiltere Lig Kupası, 2 kez İngiltere Süper Kupası, birer kez İspanya Süper Kupası, İtalya Süper Kupası ve Portekiz Süper Kupası'nı kaldırdı.