04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2024 06:37 | Son Güncelleme: 12.02.2024 13:10

Kansas City Chiefs üst üste ikinci kez Super Bowl şampiyonu oldu

Devre arası şovları ve dakikasına milyonlar harcanan reklam gösterileriyle Super Bowl 2024'te Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers karşılaşması gerçekleşti. Kansas City, üst üste ikinci kez şampiyonluğu elde etti. Tarihi geceye damgasını ise Taylor Swift vurdu
Kansas City Chiefs (Bridget Bennett/The New York Times)
Kansas City Chiefs (Bridget Bennett/The New York Times)

Amerikan Futbol Ligi NFL’in final karşılaşmaları olan Super Bowl 2024'te Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers'ı uzatmada 25-22 yenerek üst üste ikinci Super Bowl şampiyonluğunu elde etti. Chiefs, beş yılda üç Super Bowl kazandı ve Şubat 2005'teki New England Patriots'tan bu yana arka arkaya Super Bowl kazanan ilk takım oldu. Patrick Mahomes, uzatmanın bitimine üç saniye kala Mecole Hardman'a attığı pas maçın kaderini belirledi.

Rekor kırıldı

San Francisco 49ers oyuncusu Jake Moody'nin 50 metre ile Super Bowl tarihindeki en uzun golü atmasından sonra Kansas City oyuncusu Harrison Butker 52 metreden gol atarak rekoru tazeledi.  

Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers'a karşı Super Bowl LVIII galibiyetini kutlarken. Chiefs 25-22 kazandı. (Bridget Bennett/New York Times)

 

Biden tebrik etti

ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabından paylaştığı geçen yıl çekilen Kansas City Chiefs oyuncularının Beyaz Saray davetinin videosunu paylaştı. Biden paylaşımında "Beş sezonda üçüncü Super Bowl galibiyetini alan Kansas City Chiefs bugün sadece şampiyon değil, aynı zamanda bir hanedan. Tebrikler Chiefs Hanedanlığı. Bu ekibi Beyaz Saray'a yeniden davet etmeye hazırız" dedi. 

Taylor Swift damga vurdu

Karşılaşma, iki takım oyuncularının Las Vegas'ın Allegiant Stadyumu'nda sahaya çıktığı bir tanıtım videosuyla başladı. Pop yıldızı Taylor Swift, erkek arkadaşı Kansas City Chiefs oyuncusu Travis Kelce'i izlemek için sahaya geldi. Açılış şarkılarında Taylor'ın hit parçaları ihmal edilmedi. Kansas'ın kazanmasının. ardından Taylor, sevincini tribünlerde gösterdi. 

Maç bitiminden sonra Taylor Swift sahaya inerek erkek arkadaşı Travis Kelce'i öpücük yağmuruna tuttu. Çift uzun süre kucaklaştıktan sonra Kelce gözyaşlarına boğuldu. 

Kelce sahayı terk etmeden önce taraftarlara şapkasını fırlattı.

Devre arasında Usher rüzgarı

Super Bowl devre arası şovunda Usher rüzgarı esti. Ünlü yıldızın zamansız parçaları ve usta koreografisi unutulmaz anlar yaşattı. Alicia Keys, Usher'ın performansına piyanoya katıldı ve "If I Ain't Got You" şarkısını seslendirdi. Usher 'ın performansına Lil Jon ve HER de katıldı. 

Sahne alan isimlerden bir diğeri Post Malone'du. Ünlü şarkıcı akustik gitarıyla "Amarican Beauty" parçasını seslendirdi. 

Beyonce de tarihi gecede boy gösteren isimlerdendi. İlk olarak Jay-Z ve kızları Blue Ivy ve Remi Carter ile oyunun başlarında görüldü. Ünlü yıldız, 2022 Renaissance albümünün yeni versiyonunu 29 Mart'ta yayınlayacağını duyurdu. 

Beyonce, çölde araba kullandığını gösteren bir Instagram klibinde yeni albümü hakkında ipuçları verdi. 15 dakika sonra, "Texas Hold 'Em" ve "16 Carriages" adlı iki yeni parçanın çıktığını açıkladı.  

The Fall Guy'ın yeni fragramı yayınlandı

Emily Blunt ve Ryan Gosling'in paylaştığı The Fall Guy'ın yeni fragmanının yayınlanmasıyla Super Bowl heyecanı katlandı. 

Aksiyon dolu klibin daha sessiz bir anında Gosling, bir arabada oturuyor ve Taylor Swift'in "All Too Well" şarkısına eşlik ediyor. Blunt o sırada pencereyi açarak "Taylor Swift şarkısında mı ağlıyorsun?" diye soruyor ve Gosling "Herkes ağlamıyor mu?" diye cevap veriyor. 

2024'te vizyona girecek tek Marvel Sinematik Evreni filmi olan Deadpool 3'ten ilk resmi fragman Super Bowl'da yayınlandı. Deadpool & Wolverine 26 Temmuz 2024'de izmeyiciyle buluşacak.