29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.05.2022 22:58 | Son Güncelleme: 28.05.2022 23:09

Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalinin geç başlamasının perde arkası

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı üç kez ertelenerek 22.36'da başladı. Stade de France'ta gerçekleşen karşılaşmada taraftarlar nedeniyle yaşanan arbede de 15 bin kişi biletsiz olarak maça girdi
Liverpool - Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalinin geç başlamasının perde arkası

Paris'teki Stade de France'ta oynanan Real Madrid Liverpool maçı gecikmeli başladı. Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak dev karşılaşma taraftarların girişlerde yarattığı yoğunluk nedeniyle ilk olarak 15 dakika ertelendi.  

Üç kez ertelendi

Stadyum dışında güvenlik görevlileriyle taraftarlar arasında arbede yaşanırken merdivenden koşarak giriş yapmak isteyen bazı taraftarlar yaralandı. UEFA yetkilileri, güvenliğin artırılması için yerel polis güçleriyle görüşürken devreye Fransa Futbol Federasyonu da girdi. Yetkililer, 22.30'a, daha sonra da 22.36'ya ertelenen maçın saatinde başlatılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. 

Biletsiz girdiler

Bazı taraftarlar biletleri olmasına rağmen içeri alınmazken yaklaşık 15 bin taraftarın biletsiz olarak içeri girmeyi başardığı öğrenildi. Çocukların da olduğu bölgelerde biber gazı sıkılması eleştirilere sebep olurken dev final 22.36'da başladı. Yaşanan bu olaylar sonrası UEFA Disiplin Kurulu, konuyla ilgili soruşturma başlatma kararı aldı.