26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2022 19:53 | Son Güncelleme: 28.05.2022 23:09

Şampiyonlar Ligi’nde dev final: Real Madrid ve Liverpool karşı karşıya

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Jürgen Klopp'un Liverpool'u ile Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'i şampiyonluk mücadelesi veriyor. Stade de France'a kaçak girmeye çalışan taraftar nedeniyle 36 dakika gecikmeli başlayan müsabakada Clement Turpin düdük çalıyor
Şampiyonlar Ligi’nde dev final: Real Madrid ve Liverpool karşı karşıya

İngiltere'nin Liverpool takımı ile İspanyol ekibi Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak. Turnuva tarihinin en başarılı takımı Real Madrid 14. kez şampiyon olmak istiyor. Liverpool ise 7. defa kupanın sahibi olmaya çalışacak.  

Şampiyonlar Ligi maçı saat kaçta?

Saat 22.00'de başlaması beklenen karşılaşma taraftarların Stade de France'a girişindeki yoğunluk nedeniyle üç kez ertelendi. Dev finalin önce 22:15'te, ardından 22.30'da son olarak da 22.36'da başlayacağı duyuruldu. 

Maç şifresiz olarak TV8 ve Exxen de yayınlanıyor. Mücadelenin orta hakemi Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin olacak. Turpin 109. UEFA, 43. Şampiyonlar Ligi maçında görev alacak. Fransız hakem daha önce 2021 UEFA Avrupa Ligi finalini de yönetti. 

İlk 11'ler belli oldu

Nefesleri kesecek maçta ilk 11'ler belli oldu.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Liverpool: Alisson, Robertson, Van Dijk, Konate, Arnold, Thiago, Fabinho, Henderson, Salah, Mane, Diaz

Daha önce 8 kez karşı karşıya geldiler

İki takım daha önce 8 defa karşılaştı. Bu karşılaşmaların 4'ünü Real Madrid, 3'ünü Liverpool kazandı. Bir maç ise berabere bitti. Real Madrid 10, Liverpool ise 8 gol attı. 

Real Madrid'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, 2003 ve 2007'de Milan, 2014'te de Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi zaferine taşıdı. Tek yenilgisini 2005 yılında Liverpool'a karşı yaşan Ancelotti dörtdüncü şampiyonluğa ulaşırsa "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör" unvanını kazanacak.

Real Madrid finale nasıl geldi?

İspanyol ekip büyük final maçına kadar çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyetlik performans sergiledi. Real Madrid, D Grubu'nda İtalya'nın Inter, Moldova'nın Sheriff ve Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımlarıyla mücadele etti. 

Grubunu 15 puanla lider tamamlayan Madrid ekibi, son 16 turunda Fransa'dan Paris Saint-Germain (PSG), çeyrek finalde İngiltere'den Chelsea, yarı finalde ise yine İngiltere'den Manchester City'yi eleyerek adını finale yazdırmayı başardı. 

Liverpool finale nasıl geldi?

Liverpool, grup aşamasından itibaren çıktığı 12 maçta 10 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı. Alman teknik adam Jurgen Klopp yönetimindeki Kırmızılar, B Grubu'nda İspanya'nın Atletico Madrid, İtalya'nın Milan ve Portekiz'in Porto takımlarıyla mücadele etti.  Grup maçlarında 6'da 6 yapan Liverpool, lider olarak adını son 16 turuna yazdırdı. 

Inter deplasmanından 2-0 galip dönen Liverpool, sahasındaki karşılaşmayı 1-0 kaybetti.  Çeyrek finalde Portekiz kulübü Benfica'yı geçen Liverpool, sahasında oynadığı yarı final ilk ayağında 2-0 yendiği İspanya'nın Villarreal takımına karşı rövanşta elenme baskısını hissetti. Soyunma odasına 2-0 geride giren Liverpool, son 30 dakikada bulduğu gollerle sahadan 3-2 galip ayrıldı ve tarihinde 10. kez Şampiyonlar Ligi'nde final biletini aldı.