06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.06.2023 13:56 | Son Güncelleme: 20.06.2023 14:14

Messi, Inter Miami'deki ilk maçına 21 Temmuz'da çıkacak: Biletler karaborsa da bin dolara yükseldi

Inter Miami sahibi Jorge Mas, Lionel Messi'nin takımdaki ilk maçına 21 Temmuz'da çıkacağını açıkladı. Messi henüz takımla anlaşma imzalamadı ancak maçın biletleri şimdiden tükendi. Karaborsadan bilet almak isteyenler için fiyatlar bin dolardan başlıyor
Messi, Inter Miami'deki ilk maçına 21 Temmuz'da çıkacak: Biletler karaborsa da bin dolara yükseldi

Inter Miami'nin sahibi Jorge Mas, geçtiğimiz günlerde takımla anlaşma imzalayacağı açıklanan Lionel Messi'nin ilk maçına 21 Temmuz'da çıkmasının beklendiğini açıkladı Messi'nin ilk maçı için tek satılık biletler Ticketmaster ve StubHub gibi sitelerde yaklaşık bin dolardan başlıyor. Takımın sahibi Axios'a yaptığı açıklamada maçın Meksika futbol kulübü Cruz Azul'a karşı kendi sahasında oynanacağını ve bu maçın Amerikan topraklarında şimdiye kadar oynanan en merakla beklenen maçlardan biri olacağını söyledi. 

Messi'nin kulübe katılacağı haberinin ardından iç saha ve deplasman maçları için tüm Inter Miami biletleri hızla tükendi. Maçları şahsen izlemenin tek yolu olarak yeniden satışa çıkarılan pahalı biletler kaldı.  35 yaşındaki Messi, dünyanın en çok kazanan ikinci sporcusu ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor. 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin'i zafere taşıyan Messi, turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Messi'nin Inter Miami ile yaptığı ve Apple, Adidas, spor perakende şirketi Fanatics ile gelir paylaşımı anlaşmalarını da içeren iki buçuk yıllık anlaşmanın tahmini değerinin 150 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.  Messi'nin Fransız kulübü Paris Saint-Germain'den Inter Miami'ye geçişi bu ayın başında futbol yıldızı tarafından doğrulandı.

Bilet fiyatları fırladı

Apple, Adidas ve Fanatics ile yapılan gelir anlaşmaları hesaba katılmadan önce Messi'nin yılda yaklaşık 55 milyon dolar kazanacağı iki buçuk yıllık anlaşma henüz kesinleşmedi. Messi'nin gelişinin etkisi anında hissedildi ve Inter Miami maçlarının bilet fiyatları fırladı. 

Miami'nin Eylül ayında son MLS şampiyonu Los Angeles FC ile oynayacağı maçın en ucuz bileti 81 dolardan 599 dolara yükseldi. Inter Miami'ye katılmadan önce Messi'ye Suudi Arabistan tarafından bir Suudi kulübüne katılması için üç yılda 1,6 milyar dolar ödeneceği bildirilen bir teklif yapılmıştı.