24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.08.2022 10:02 | Son Güncelleme: 31.08.2022 11:07

New York Yankees, İtalyan futbol kulübü AC Milan'ın yüzde 10 hissesini satın aldı

New York Yankees'in sahibi Hal Steinbrenner, bir fon şirketi ve aralarında LeBron James, Drake gibi ünlü isimlerin bulunduğu bir grup yatırımcı AC Milan'ın hissedarları olmak için takımın sahibi RedBird Capital Partners ile anlaşma sağladı
New York Yankees, İtalyan futbol kulübü AC Milan'ın yüzde 10 hissesini satın aldı

New York Yankees, ticari varlık listesine yenilerini eklemeye devam ediyor. Yakın kaynaklara göre beyzbol takımı, bir finans firması ve LeBron James liderliğindeki bir grup yatırımcı efsanevi İtalyan futbol kulübü AC Milan’ı satın almak için güçlerini birleştirdi. 

Steinbrenner ailesinin sahibi olduğu beyzbol takımı ve yatırımcıları arasında sayılan Los Angeles merkezli fon Main Street Advisors, basketbol yıldızı LeBron James, ünlü müzik yapımcısı Jimmy Iovine ve rapçi Drake, Serie A takımının hissedarı olacaklar.  

Yankees'in sahibi Hal Steinbrenner, yaklaşık yüzde 10 hisse aldı. Kaynaklara göre Steinbrenner, AC Milan'ı 1.19 milyar dolara satın alan Gerry Cardinale'nin RedBird Capital Partners şirketinin azınlık hissedarı olacak. Ayrıca kaynaklar LeBron James'in de Main Street Advisors'ın da bir azınlık yatırımcısı olduğunu ekledi.

Pasif yatırımcılar olacaklar

Yakın kaynaklar, Cardinale'nin İtalyan kulübünün gelirlerini ve sahadaki başarılarını artırmaya çalışırken Yankees'in AC Milan ile yakın bir şekilde çalışacağını söyledi. Cardinale'nin yüksek profilli sporcular ve ünlülerden oluşan iş ağının Main Street ile anlaşmayı kolaylaştırmaya yardımcı olduğu öne sürüldü. İki kaynak ise  James, Iovine ve Drake'in Milano'da fon aracılığıyla pasif yatırımcılar olduğunu ve doğrudan hisse almadıklarını söyledi. Yankees sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Avrupa takımı ilgisi

Geçen sezon 19. A Serisi şampiyonluğunu kazanan AC Milan için yapılan anlaşma takımı, Avrupa futbol takımlarına ilgisi artan ABD spor takımı sahiplerinin listesine ekledi. Los Angeles Dodgers'ın sahibi Todd Boehly, Chelsea'yi satın aldı. 

Philadelphia 76ers'ın sahibi Josh Harris, Crystal Palace'ın sahibi. Los Angeles Rams, Denver Nuggets ve Colorado Avalanche'ın sahibi Stan Kroenke, Arsenal'in de sahibi.  Red Sox patronu John Henry, Liverpool'un da  sahibi ve Tampa Bay Buccaneers'ın sahibi Glazers, efsanevi İngiliz futbol kulübü Manchester United'ın sahibi.