26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2022 17:35 | Son Güncelleme: 18.08.2022 09:00

Glazer Ailesi, Manchester United için yatırımcılarla görüşüyor

Taraftarların takıma olan tepkileri artarken Manchester United’ın sahibi olan Glazer ailesinin, azınlık hisselerini satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğü öne sürüldü. Kulübün şu anki değeri 5 milyar sterlin
Glazer Ailesi, Manchester United için yatırımcılarla görüşüyor

Elon Musk’ın şakası kısmen gerçek olabilir. Dünyanın en zengin adamı dün sosyal medyada Manchester United’ı satın alacağını öne sürerek taraftarları umutlandırdı. Ancak daha sonra bunun şaka olduğunu söyleyerek hayal kırıklığına uğrattı. Musk takımı almayacak olsa da takım gerçekten satılabilir. Bloomberg, Glazer ailesinin azınlık hisselerini satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğünü iddia etti.

Ön görüşmeler yapıldı

Taraftarlar nedeniyle tarihi İngiliz kulübünün mülkiyeti üzerindeki baskılar artarken, bazı kaynaklar ailenin hisseleri satmakla ilgili düşündüğünü söyledi. Bilgiler gizli olduğu için adının açıklanmamasını isteyen bir kaynak, kulüp sahiplerinin yeni bir yatırımcı getirme olasılığı için bazı ön görüşmelerde bulunduğunu aktardı. 

Yorum yapmadılar

Amerikan Glazer Ailesi, değeri yaklaşık 5 milyar sterlin (6 milyar dolar) olan Manchester United'ın kontrolünü devretmeye henüz hazır değil. Manchester United ve Glazer Ailesi'nin temsilcileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Hisseleri yükseldi

Manchester United hisseleri Çarşamba günü New York'ta erken işlemlerde yüzde 7,6’ya kadar yükseldi. Hisse senetleri sabah 9:38'de yüzde 4 artarak şirkete 2,2 milyar dolarlık bir hisse senedi piyasa değeri verdi. 

Manchester United, dünya futbolunun en tanınmış ve en başarılı kulüplerinden biri. 13 İngiltere Premier Ligi rekoru kazandı ve Cristiano Ronaldo, Paul Pogba ve Zlatan Ibrahimovic gibi en büyük yıldızlarını sürekli olarak takımına çekmeyi başardı. Kulüp, yakın zamanda Amerikalı milyarder Todd Boehly ve özel sermaye şirketi Clearlake Capital'e 4,25 milyar sterlinlik bir anlaşmayla satılan Chelsea FC'ye benzer bir dizi büyük yatırımcıyı çekebilir. 

Ailenin kulübü alması

Merhum Malcolm Glazer, kulübü 2005 yılında kaldıraçlı bir satın almayla modeliyle aldı ve bu da onu büyük borçlara boğdu. Aile o zamandan beri sert taraftarların güvensizliğiyle karşı karşıya kaldı. Takım, Sir Alex Ferguson yönetiminde kupalar kazanmaya devam ettikçe, sahipliklerinin ilk yıllarında bu durum hafiflese de, efsanevi koçun 2013'te emekli olmasından sonra kızgınlık istikrarlı bir şekilde arttı. 

O zamandan beri kulüp, gösterilecek sadece bir avuç kupa ile yöneticiler ve büyük paralı oyuncular arasında dolaştı. Daha da kötüsü, İngiliz futbolundaki hakimiyetleri, 2008'de Abu Dabi yatırımcıları tarafından devralınmasından bu yana birçok onur kazanan, şehirlerarası rakipleri Manchester City FC'ye kaydı.

(Kaynak: Bloomberg, DailyMail)