19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2022 10:33 | Son Güncelleme: 09.12.2022 11:40

Serena Williams sporcuların acılarını dindirerek para kazanacak

ABD Açık'tan elendiği 3. tur maçının ardından kortlara veda edip etmediği bilinmeyen Serena Williams, yatırımlarına devam ediyor. ABD'li tenisçi spor egzersizlerinden sonra yaşanan kas ağrılarını azaltmak için 1 milyar dolarlık bir endüstrinin parçası oldu
Serena Williams sporcuların acılarını dindirerek para kazanacak

Tenis şampiyonu Serena Williams, ağustos ayında Vogue dergisine verdiği röportajda, hayatının sonraki aşamasına hazır olduğunu söyleyerek tenisi bırakacağının sinyalini vermişti. Ancak Williams ekim'de yaptığı açıklamayla bir önceki açıklamasını çürüterek henüz emekli olmadığını açıkladı. Tenis yıldızı bu açıklamasının ardından hem kortlardan ayrılmadı hemde yatırımlarına devam ediyor. 41 yaşındaki oyuncu yeni yatırımı olan Will Perform’u, ürün uzmanı Eric Ryan ile birlikte yaptı. Dün (Perşembe) piyasaya sürülen ürün, sporcuların egzersiz sonrası kas ağrılarından kurtulmalarına yardımcı oluyor.

“Sporcular olarak vücudumuzu tehlikeye atıyoruz”

Bu sayede yıldız sporcu, özgeçmişine bir unvan daha ekledi ve topikal ağrı kesici, kas, cilt bakımı ürünleriyle antrenmanlardan sonra fiziksel iyileşmeyi hedefleyen Will Perform'un kurucu ortağı oldu. Ünlü yıldızın rakipleri BioFreeze ve Icy Hot ile olacak olan rekabeti merak konusu oldu. Williams, Zoom aracılığıyla Forbes'a yaptığı açıklamada, "Antrenörüm 'En iyi iyileşen kazanır' derdi. Sporcular olarak hepimiz her gün vücudumuzu tehlikeye atıyoruz. İyileşebilmek çok önemli" ifadelerini kullandı.

Williams, Will Perform fikrini 2021 yılında deneyimli tüketici ürünleri uzmanı Eric Ryan ile birlikte bulduğunu söylüyor. Son yirmi yılda, 50 yaşındaki Ryan, Method çevre dostu sabunlar, Olly sakızlı vitaminler ve takviyeler üreten şirketlerinin kurucu ortağı olarak bir dizi başarıya imza attı. Ryan, "Asıl anlaşılması gereken, tüm nesillerin sağlıkla farklı bir ilişkisi olduğudur. Benim tezim, Y kuşağının sağlık ve zindeliği gerçekten bir yaşam tarzı arayışı olarak görmeye başladığı yönünde" dedi. Ryan, vücudumuza nasıl baktığımızın önemli ve büyük bir adım olduğunu söylüyor.

“Bana özgün geleni insanlara sunmak istiyorum”

Ryan'ın bu açıklamaları Williams'ın kişisel bakım ve iyileşme konularına odaklanmasıyla bir bütün oldu ve ortaklığa dönüştü. Williams, "Son yıllarda, özellikle de kariyerimin sonlarına doğru, iyileşme ve bunun kariyerimde oynadığı rol hakkında daha fazla düşünmeye başladım. İnsanların gerçekten ihtiyaç duyduğu ve benim de kullanabileceğim, bana çok özgün gelen şeyler sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.Williams bazı alanları Will Perform ekibine devretmiş olsa da, örneğin ambalaj konusunda zaman zaman bizzat kendisi de çalıştı. Yıldız konuyla ilgili, "Z kuşağının ya da Y kuşağının kullanabileceği, farklı ve taze hissettiren, heyecan verici bir şey yaratmak istedim" dedi.

Ryan, mevcut topikal ağrı kesici markalarının en çok yaşlı erkek tüketicilere odaklı olduğunu ancak tüketim kalıplarının daha genç insanlara ve daha çok kadınlara doğru eğimli olduğunu keşfetti. Ryan, "Bunu, bu kitleyle bağlantı kuracak yaratıcı bir markayı büyütmek için bir fırsat olarak gördük ama bunu erkekleri yabancılaştırmayacak bir şekilde yapmamız gerekiyordu" dedi. 

 Williams’ın kariyeri

23 Grand Slam şampiyonluğu ve çift kadınlarda üç, tek kadınlarda bir olimpiyat altın madalyası olan . Serena Williams bu zaferleriyle tenis dünyasının en önemli oyuncularından birisi oldu. Kariyeri boyuncu 94,6 milyon dolar para ödülü kazandı. Bu açıdan kız kardeşi Venus Williams’ı ikiye katlıyor. Ancak tenisçinin gelirleri bununla kısıtlı değil. Sponsorluk ve reklam gelirleri eklendiğinde toplam 260 milyon doları aşan bir servete sahip.