01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2024 08:20 | Son Güncelleme: 08.04.2024 09:57

Süper Kupa maçının dünya basınındaki yankıları: Icardi golü attı, Fenerbahçe sahadan çekildi

2023 Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ile Fenerbahçe takımları Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karşılaştı. Mücadele, Fenerbahçe'nin 2. dakikada sahadan çekilmesiyle yarıda kaldı. Maçın yankıları dünya basında da geniş yer bulurken Bloomberg'ün hisse yorumu dikkat çekti
Süper Kupa maçının dünya basınındaki yankıları: Icardi golü attı, Fenerbahçe sahadan çekildi

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçın 1. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçerken golün ardından temsilen sahada bulunan Fenerbahçe U19 oyuncuları teknik heyetten gelen talimat ile sahadan ayrıldı. Süper Kupa'da yaşanan bu gelişmeler dış basında da yer buldu.

Bloomberg: Fenerbahçe'nin hisseleri düştü

Galatasaray - Fenerbahçe maçını "Türk futbol ligi şiddet ve skandallarla boğuşuyor" ifadeleriyle anlatan Bloomberg, iki takımın bu yılki hisse değerlerine dikkat çekti. Bloomberg'de yer alan ifadeler şöyle:

Galatasaray şu anda ligde 84 puanla birinci, Fenerbahçe ise 82 puanla ikinci sırada yer alıyor. Takımlar borsada işlem görüyor: Galatasaray hisseleri bu yıl yüzde 7 oranında değer kazanırken, Fenerbahce yüzde 6 oranında değer kaybetti. Her iki gösterge de Borsa İstanbul 100 endeksindeki %29'luk artışın ardından geldi.

Reuters: Protestonun bir parçası

Fenerbahçeli oyuncular Galatasaray'la oynanan Türkiye Süper Kupası maçının birinci dakikasında sahayı terk ederek maçın tatil edilmesine neden oldu ve kupayı kaybettiler. Maça 19 yaş altı takımıyla çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ın Arjantinli forveti Mauro Icardi'nin golünden sonra Şanlıurfa'daki maçtan çekildi. Bu hareket, Fenerbahçe'nin Mart ayında bir maç sırasında oyuncularının Trabzonspor taraftarlarının saldırısına uğramasının ardından yapılan protestonun parçası gibi görünüyor.

Marca: Fenerbahçe boykot etme tehdidini yerine getirdi

Görüntüler gerçeküstü olmanın ötesindeydi. Fenerbahçe 2024 Türkiye Süper Kupası'nı boykot etme tehdidini yerine getirdi. U-19 takımını yardımcı antrenörler eşliğinde Galatasaray maçına çıkardılar, Icardi'nin 50 saniye sonra attığı golle 1-0 öne geçtiler ve sahayı terk ettiler. Ezeli rakiplerini ironik bir şekilde alkışlayan Galatasaray, zıplayarak ve bağırarak galibiyeti kutlamaya başladı. Tüm bunlar, İstanbul'dan 1000 kilometreden daha uzakta ve neredeyse hiç Fenerbahçe taraftarının olmadığı bir sahada gerçekleşti.

Galatasaray işi bir adım daha ileri götürerek, maçın tatil edilmesinden sonra ekibin as ve yedek oyuncuları, taraftarlar tribünlerde tezahürat yaparken bir antrenman maçı yaptı. Hatta sosyal medyada bir tweet ile kutlama bile yaptılar.

The Sun: Fenerbahçe Galatasaray'a kupayı verdi

Fenerbahçe geçen ay Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetin bitiş düdüğüyle birlikte yaşanan şok edici olaylardan bu yana Türkiye Futbol Federasyonu ile savaş halinde. Bu çerçevede Fenerbahçe, gençlerden oluşan bir takımla çıktığı Türkiye Süper Kupası finalinde iki dakika sonra sahadan çekildi ve ezeli rakibi Galatasaray'a kupayı verdi. Fenerbahçe sahayı terk ederken, Galatasaraylı yıldızlar alkışlamaya başladı ve taraftarlardan yüksek sesli bir yuhalama sesi yükseldi.

Mundo Deportivo: Icardi golü attı, Fenerbahçe sahadan çekildi

Fenerbahçe, protesto etmek amacıyla Pazar günü Galatasaray'a karşı oynanan Türkiye Süper Kupası finalinde 19 yaş altı takımını sahadan çıkardı ve oyuncular maçın bir dakikasında sahayı terk etti.

Türkiye Süper Ligi'nde Galatasaray'ın ardından ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, hafta başında yaptığı açıklamada oyuncuların 90 dakika bitmeden sahayı terk edeceğini, bunun da takımın otomatik olarak 0-3 kaybedeceği ve rakiplerinin şampiyonluğu kazanacağı anlamına geldiğini duyurmuştu.

Sonunda, sadece 50 saniye sonra Galatasaray Mauro Icardi ile bir gol attı ve Fenerbahçeli oyuncular sahayı terk eder etmez hakem de topu alarak sahayı terk etti ve maç sona erdi.

Galatasaray geçen sezon Türkiye Süper Ligi'ni, Fenerbahçe ise Türkiye Kupası'nı kazandı.

DailyMail: Fenerbahçe TFF'ye mesaj yolladı

Türkiye Süper Kupası finalinde yedek takımla sahaya çıkan Fenerbahçe, ilk dakikada sahayı terk ederek kupayı Galatasaray'a verdi, Türkiye Futbol Federasyonu'na mesajını ulaştırdı.

Mirror: Kupayı kendi elleriyle ezeli rakibine verdi

Türkiye Süper Kupası sadece bir dakika sürdü ve Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararlarını protesto etmek için 19 yaş altı takımını sahaya sürdü.

Fenerbahçe, Aralık ayında bir önceki sezonun lig ve kupa şampiyonları arasında oynanacak maçta rakibi Galatasaray ile karşılaşacaktı. Ancak maçın oynanacağı Suudi Arabistan'daki yetkililerin Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü onurlandırma taleplerini reddetmesi üzerine maç ertelendi.

Yeniden oynanan maçta adres bu kez Şanlıurfa oldu. Ancak TFF tarafından reddedilen diğer taleplerin ardından Fenerbahçe protestosunu gerçekleştirdi ve sahadan çekilerek kupayı kendi elleriyle Galatasaray'a verdi.

La Gazzetta Dello Sport: Fenerbahçe federasyonla savaş halinde

Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaşmazlığa düşerek 19 yaş altı takımını Galatasaray'a karşı Süper Kupa maçına çıkaran ancak maçın ilk dakikasında Mauro Icardi'nin golünü yedikten sonra sahayı terk eden Fenerbahçe kupayı Galatasaray'a teslim etti. Fenerbahçe, geçtiğimiz Mart ayında evinde Trabzonspor'la oynadığı maçta yaşanan olayların ardından federasyonla savaş halinde.

Trabzonlu taraftarlar, 3-2 kaybedilen maçın bitiş düdüğüyle birlikte ev sahibi stadyumun çimlerine saldırmış, galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli oyunculara saldırmış, hatta onları tünele kadar kovalamıştı. Fenerbahçe Galatasaray ile oynayacağı maçın ertelenmesini ve yabancı bir hakemin yönetmesini talep etmiş, bu talepler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedilmişti. 

The Independent: Galatasaray kendi kendine oynadı

Galatasaray, Türkiye'de Süper Kupa'yı sadece bir dakika süren mücadelenin ardından kazanmasının ardından Pazar günü belki de kayıtlara geçen en hızlı kupa finali zaferini kutluyordu. Rakip Fenerbahçe maça 19 yaş altı takımıyla çıkmayı tercih etti ve başlama vuruşundan kısa bir süre sonra sahayı terk etti, Mauro Icardi ise başlama vuruşundan sadece 50 saniye kadar sonra Galatasaray adına golü attı.

Süper Kupa maçını izleyenler, Galatasaray'ın bilet alan taraftarların en azından biraz futbol izleyebilmelerini sağlamak için kendi yedeklerini aslara karşı oynamaya gönderdiğini bildirdi.

De Telegraaf: Türk futbolunda yeniden yapılanma zamanı

Fenerbahçe, Trabzonspor maçındaki olayların ardından bir süredir Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile anlaşmazlık yaşıyor. Kulüp, gelecek hafta Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile karşılaşacak olması nedeniyle Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etmiş ve Süper Kupa için yabancı bir hakem istemişti. Ancak her iki talep de kabul edilmedi. Kulüp protesto amacıyla Şanlıurfa'ya genç takımını gönderdi.

Haksız muameleyi protesto eden Fenerbahçe sadece bir dakika sonra maçı durdurdu. Kulüp başkanı Ali Koç maçtan önce düzenlenen basın toplantısında "Türk futbolunda yeniden yapılanmanın zamanı geldi" dedi.

Süper Kupa'nın başlangıçta 2023'ün sonunda Suudi Arabistan'da oynanması ve gelirinin geçen yılki depremin kurbanlarına aktarılması planlanıyordu. Ancak Suudi organizatörler, kulüplerin formalarında modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resmiyle oynamalarına izin vermediği için maç gerçekleşmedi.