09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.12.2023 01:59 | Son Güncelleme: 30.12.2023 10:52

Süper Kupa maçının organizatörü Riyadh Season: İki takımın anlaşmaya uymaması üzücü

Süper Kupa maçının organizatörü Suudi Arabistan devletine bağlı Riyadh Season, karşılaşmanın iptalinden Fenerbahçe ve Galatasaray'ı sorumlu tuttu. Açıklamada, "Anlaşmaya rağmen iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü" ifadeleri yer aldı
Süper Kupa maçının organizatörü Riyadh Season: İki takımın anlaşmaya uymaması üzücü

Suudi Arabistan'ın Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin vermemesi nedeniyle takımlar maça çıkmama kararı aldı ve mücadele iptal edildi. Suudi Arabistan'ın yaklaşımı Türkiye'de büyük bir tepkiye yol açtı. 

Karşılaşmanın organizatörü olan Suudi Arabistan devletine bağlı Riyadh Season, yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan toplantılarda, karşılaşmanın 'spor kapsamı dışında kalan herhangi bir slogan olmaksızın' oynanması, uluslararası yönetmelikler ve düzenlemelere uyulması gerekliliğinin vurgulandığı belirtildi. 

Açıklamada, "Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşının çalınması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı" denildi.