06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2023 16:24 | Son Güncelleme: 18.07.2023 16:46

Tacizle suçlanan Ryan Giggs 3 yıl sonra aklandı

Eski kız arkadaşı Kate Greville ve kardeşi Emma'nın 3 farkı suçlaması nedeniyle 3 yıldır yargılanan Manchester United'ın efsanesi Ryan Giggs beraat etti
Tacizle suçlanan Ryan Giggs 3 yıl sonra aklandı

2020'de eski sevgilisinin; kişiyi cebren hürriyetinden mahrum bırakma, kasten adam yaralama ve cinsel taciz gibi oldukça ciddi suçlamaları nedeniyle tutuklanan ve yargılanmak üzere serbest bırakılan Ryan Gigs'in uzun soluklu hukuk mücadelesi bugün son buldu. 

Suçlamalar delil yetersizliğinden çekildi

Kraliyet Savcılık Hizmetleri (CPS), 48 yaşındaki teknik direktör hakkındaki suçlamaları delil yetersizliği gerekçesiyle geri çekti. Suçlamaların geri çekilmesinin ardından Manchester kentinde yapılan son duruşmada Giggs, yargıç Hilary Manley tarafından suçsuz bulundu.

Görevinden istifa etmek zorunda kaldı

Hakkında çıkan iddiaları ilk günden bu yana reddeden Giggs, 2020'nin kasım ayında, İngiltere'nin Manchester kentinde eski kız arkadaşı Kate Greville'i yaralamak, onun kız kardeşi Emma Greville'e de şiddet uygulamak ve tehditte bulunmakla suçlanmıştı. Giggs, yargı sürecinin uzaması nedeniyle Galler Milli Takımı'ndaki teknik direktörlük görevinden geçen yıl haziran ayında istifa etmişti. 1990'dan 2014'e kadar formasını giydiği Manchester United Kulübü'nün efsane isimleri arasındaki Giggs, Galler Milli Takımı'nda da 64 kez görev almıştı.