18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.01.2024 18:34 | Son Güncelleme: 02.01.2024 18:45

TFF'den Süper Kupa açıklaması: Sürecin hiçbir aşamasında milli değerler ve Atatürk ilkeleri tartışmaya açılmadı

TFF, Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa Fİnalinini iptaline ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sürecin hiçbir aşamasında milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar provokasyon amaçlıdır" ifadeleri yer aldı
TFF'den Süper Kupa açıklaması: Sürecin hiçbir aşamasında milli değerler ve Atatürk ilkeleri tartışmaya açılmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finalinin iptal edilmesi üzerine gündeme gelen iddialar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 

TFF'nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, karşılaşmanın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması teklifinin SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) şirketi tarafından federasyona iletildiği ve her iki kulübün onayıyla imzaya taşındığı belirtilerek, "Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklama şöyle devam etti: "Sürecin hiçbir aşamasında millî değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır. İlgili müsabaka FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz."