03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2023 16:12 | Son Güncelleme: 17.04.2023 17:00

Todd Boehly çıldırdı soyunma odasına indi: Real Madrid maçı son fırsat

İngiltere Premier Lig'de Chelsea'nin öne geçtiği maçta Brighton'a yenilmesi Todd Boehly'i çıldırttı. Tribündeki tepkiler sonrası soyunma odasına inen Mavilerin Amerikalı patronu, harcadığı servete rağmen sonuçların kabul edilemez olduğunu söyledi ve Real Madrid maçını hedef gösterdi
Todd Boehly çıldırdı soyunma odasına indi: Real Madrid maçı son fırsat

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Chelsea, sahasında Brighton ile karşı karşıya geldi. Chelsea, Stamford Bridge'de 1-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 1-2'lik skorla kaybetti. Chelsea'deki ikinci dönemine 3 mağlubiyetle başlayan Frank Lampard, Brighton maçı sonrası "Üç maç, üç yenilgi. En acı verici Brighton karşısında alınan mı?" şeklinde gelen soruya, "En çok hak ettiğimiz mağlubiyet bu. Bence artık yenilgilerden çok sonuçlar hakkında konuşmamız gerekiyor. Galibiyetler sadece oyunun kalitesiyle gelir. Oyun açısından bakıldığında bu mağlubiyet çok büyük hayal kırıklığı oldu" dedi.

Bu sonucun ardından Chelsea 39 puanda kaldı, Brighton 49 puana yükseldi. Ligde gelecek hafta Chelsea, Manchester United deplasmanına gidecek.

Maçın bitimiyle beraber tribünlerden 2.7 milyar dolarlık satış ile Chelsea'yi satın alan Todd Boehly'e tepkiler yükseldi. Maçı, ortakları Behdad Eghbali ve Hansjorg Wyss ile birlikte izlen ABD'li işadamı soyunma odasına indi. 

The Telegraph'ın haberine göre Boehly, Lampard'ın maç sonrası konuşmasını bitirmesini bekledikten futbolcuları fırçaladı ve harcadığı servete rağmen alınan sonuçların utanç verici olduğunu söyledi.

"Son fırsatımız var"

Boehly, futbolculara Salı günü Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinin ikinci ayağında Real Madrid'le karşılaşacakları maçın taraftarla barışmak ve çıkışa geçmek için son fırsatları olduğunu söyledi. Buna rağmen Mavilerin bu maçta tur atlama ihtimali oldukça düşük. Şampiyonlar Ligi'nde 2021'de kupayı müzesine götüren Chelsea, geçen hafta Santiago Bernabeu'da oynanan ilk maçı son şampiyon Real Madrid'e 2-0 kaybetti. Mavilerin üst tura çıkması için İspanyol temsilcisini 3-0 yenmesi gerekiyor.

Chelsea'de 5 eksik

Chelsea'de sakatlıkları bulunan Kalidou Koulibaly, Armando Broja, Chukwuemeka, Aubameyang, ve Koulibaly'nin forma giymesi beklenmiyor. Ayrıca ilk maçta kırmızı kart gören Ben Chilwell, bu mücadelede cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Real Madrid'de tek isim yok

Real Madrid'de ise Ferland Mendy'nin sakatlığı dolayısıyla bu maçta forma giymesi zor gözüküyor.

Chelsea - Real Madrid maçı ne zaman?

Chelsea - Real Madrid maçı 18 Nisan Salı akşamı TSİ 22.00'da başlayacak. Mücadele EXXEN ekranlarından yayımlanacak.

Futbol ekonomisini alt üst eden adam

Rus iş insanı Roman Abramovich'in geçen yıl ABD'li Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyuma sattığı Chelsea, kış transfer sezonunda en fazla harcama yapan takımlar arasında başı çekti. Mavilerin Amerikalı patronu Todd Boehly, tek başına ( 329,5 milyon euro) İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa’daki takımların hepsinin toplamından daha fazla harcayarak rekor kırdı.

Transfermarkt'ın verilerine göre Chelsea, Enzo Fernandez için Benfica'ya 121, Mykhaylo Mudryk için Shakhtar Donetsk'e 70, Benoit Badiashile için Monaco'ya 38, Noni Madueke için PSV'ye 35, Malo Gusto için Olimpik Lyon'a 30, Andrey Santos için Vasco da Gama'ya 12,5, David Datro Fofana için Molde'ye 12 ve Joao Felix (kiralık) için Atletico Madrid'e 11 milyon euro ödedi.

Chelsea'nin Benfica’dan aldığı Fernandez için İngiltere’nin en pahalı transferi rekoruna imza attı. LTT Sports’tan Olivier Jarosz, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği röportajda Amerikalı yatırımcının İngiliz futboluna sadece 9 ayda kattıkları için "Eskiden Avrupa’nın beş büyük ligi denirdi. Şimdi artık Premier League ve diğerleri diyoruz” ifadelerini kullandı.