14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2022 21:55 | Son Güncelleme: 01.05.2022 04:19

Trabzonspor Süper Lig şampiyonu oldu

Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından aldığı bir puanla birlikte ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti
Trabzonspor Süper Lig şampiyonu oldu

Konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, aldığı bir puan ile şampiyonluğunu ilan etti. Bordo mavili takım böylece 38 yıl aradan sonra kupayı müzesine getirmeyi başardı.  

Biletler 5 dakika içerisinde tükendi

Karşılaşmanın satışa çıkarılan biletlerini 5 dakika süre içerisinde bitiren Trabzonsporlu taraftarlar, 41 bin 461 kişilik stadın tamamını doldurdu. Maçta ise 3 bin güvenlik görevlisi görev yaptı.

En erken gelen şampiyonluk

Bu yıla kadar Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanı Fenerbahçe'ye aitti. 

Sarı-lacivertli ekip, 1967-68, 1969-70 ve 2013-14 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı. Trabzon bugün kazandığı şampiyonlukla Fenerbahçe'nin bu rekorunu da kırmış oldu.

Abdullah Avcı'nın ilk kupası

Trabzonspor'a 7. şampiyonluğunu kazandıran Abdullah Avcı, Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer'den sonra Karadeniz temsilcisini şampiyon yapan üçüncü teknik direktör oldu. 

Avcı ayrıca bu kupayla birlikte, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldırmış oldu.

Bunun yanında, 11 sezon aradan sonra İstanbul takımları dışında bir Anadolu takımı şampiyonluğu elde etti.

Abdullah Avcı: Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, maç sonrası açıklamalarda bulundu. "Trabzonspor'un genlerinde şampiyon olmak var. Bu ekibin, taraftarın, camianın, oyuncunun inanması önemliydi" diyen teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın başkan burada. Doğru, karşılıklı iyi organize olduk ve hızla mesafe katettik. Ligde erken yol almak çok önemliydi. İstanbul takımlarına hiç maç kaybetmedik. Ligin rekabeti saygıdan geçiyor. Benim için bu sene şampiyonluk kadar değerli olan Sayın Ali Koç'un Trabzonspor'un oyununa ve emeği ile ilgili söylediği sözler. Burak Elmas'ın söylediği sözler, Ahmet Nur Çebi'nin söylediği sözler aslında benim ve Trabzonspor'un ne kadar güzel işler yaptığının bir göstergesiydi. Onun için bazen oyunu kaybedersin bazen şampiyonluğu kaybedersin ama saygıyı hiçbir zaman kaybetmemek en güzeliydi bence."

Avcı ayrıca kulüp başkanı ve yöneticilerine de teşekkür etti:

"Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kuruluna bize sundukları ortamdan dolayı, teşekkür ediyorum." diyen Avcı, "Ertuğrul Doğan'a da biraz önce parantez açtı başkan. Bize sağladığı ortam önemliydi. Maddi, manevi enerjisiyle benim buraya transferimde ikna ederek getirdi. İyi ki getirmiş".

Ahmet Ağaoğlu: Başarının mimarı burada, ben sadece tuğlayım

Avcı'nın açıklamalarını izleyen Başkan Ahmet Ağaoğlu da daha sonra toplantıya katıldı. Ağaoğlu, "Başarının mimarı burada. En büyük pay sağlayan oyuncu, teknik ekip, sağlık ekibi. Tüm personelimiz medya sorumlumuz, idari binada profesyonellerimiz. Aşçımız, garson, şoförlerimiz, medya mensupları bu camia çok uzun süre bekledi. Biz bir duvar ördük. Ben orada sadece tuğlayım" dedi.

Ağaoğlu, 35 yıldır futbol camiasının içinde olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer farkındaysanız bu sene hiç konuşmadım. Emin olun konuşursam benim de anlatacak çok şeyim var ama artık bir daha hiçbir şekilde bizi o topun içine çekemezler. Bizim çizgimiz, hedefimiz, prensiplerimiz farklı. Hocanın basın toplantılarında dikkat ettiyseniz sadece bir defa ve son derece nazik şekilde 1 defa konuştu. Oyuncularımdan duymadınız, benden de duymadınız. Önümüze baktık, işimizi yaptık. Önüne bakmayıp işini yapmayanların, planlı, programlı hareket etmeyenlerin hedefindeki bir takım veya kulüp olmak gibi bir durumumuz yok. Buna verecek cevabımız da yok. 3 sene sabır, 4'üncü sene ayakta alkışlayacaksınız demiştim. Ayakta alkışlayanlardan da alkışlamayanlardan da Allah razı olsun. Eğer Türk futbolunda bir şeyi örnek almaları lazımsa bu seneki Trabzonspor'u örnek alırlarsa belki bizim işimizi zorlaştıracaklar ama kendi işlerini kolaylaştıracaklar."