26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2023 17:40 | Son Güncelleme: 25.04.2023 17:51

UEFA Başkanı tartışmalara nokta koydu: Final bu yıl İstanbul'da olacak

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul'dan alınabileceği iddia edilen Şampiyonlar Ligi finaline dair tartışmaları noktaladı. Ceferin yaptığı açıklamada, "Final bu yıl İstanbul'da, 2024'te Londra'da, 2025'te Münih'te düzenlenecek" dedi
UEFA Başkanı tartışmalara nokta koydu: Final bu yıl İstanbul'da olacak

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Şampiyonlar Ligi finalinin 2026'da ABD'de oynanabileceğini söyledi. Ceferin, bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek finale dair de açıklamalarda bulundu. Seçimler nedeniyle İstanbul'dan üçüncü kez alınacağı iddia edilen finale dair Ceferin, "Final bu yıl İstanbul'da, 2024'te Londra'da, 2025'te Münih'te düzenlenecek. Ondan sonrasına bakacağız ama Amerika ihtimali mümkün" sözlerini kullandı. 

Sunulan mali imkanlar nedeniyle Amerika'da futbol maçı düzenlemeye ilgi duyduğunu söyleyen Ceferin, "Futbol, son dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nde son derece popüler. Amerikalar en iyisi için yüksek rakamlar ödemeye hazırlar. Daha az içinse hiçbir şey ödemezler. Dolayısıyla Avrupa'daki basketbolseverlerin NBA'i takip ettiği gibi onlar da Avrupa futbolunu takip edebilirler" dedi.

Ne olmuştu?

Finali İstanbul'da düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dair Independent yazarı Miguel Delaney, finalin İstanbul'dan alınabileceğini iddia etmişti. Delaney haberinde, "Seçim nedeniyle İstanbul'da ve Türkiye'de huzursuz bir ortam var. Kim kazanırsa kazansın, siyasi uzmanlara göre bu huzursuz ortam devam edebilir. Eğer bu durum gerçek olursa, UEFA maçın oynanacağı yeri değiştirebilir. Son 3 sezonda final yerlerini değiştiren UEFA, bunu yapmaya artık çok daha hazır durumda" ifadeleri kullanmıştı.