16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 30.03.2023 18:46 | Son Güncelleme: 30.03.2023 18:53

UEFA'dan Sivasspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a ceza

UEFA, Fiorentina maçında yaşanan olay nedeniyle Demir Grup Sivasspor'a bir sonraki Avrupa maçında seyircisiz oynama cezası verdi. Fenerbahçe ve Trabzonspor'a verilen cezalar da açıklandı
UEFA'dan Sivasspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a ceza

UEFA, Konferans Ligi'nde Sivasspor-Fiorentina maçında yaşananlar sebebiyle verdiği cezayı açıkladı. Sivasspor, bir sonraki Avrupa maçını seyircisiz oynayacak. Sivassporlu Hakan Arslan, UEFA maçlarında geçerli olmak üzere 3 müsabakadan men edildi.

Ne olmuştu?

Sivas'ta oynanan maçın son dakikalarına doğru Sivasspor’un iki taraftarı sahaya girmişti. Bir taraftar, Alessandro Bianco'ya saldırmıştı. Bianco'nun burnundan akan yoğun kan nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etmişti. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonraki basın toplantısında "Çok özür diliyoruz. Bütün İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. Tekrar tekrar özür diliyorum. Kusura bakmasınlar inşallah böyle bir olay daha gerçekleşmez" ifadelerini kullanmıştı.


Fenerbahçe Kulübü 44 bin euro ve bir sonraki UEFA müsabakasında en az 5 bin koltuk kapatma cezası aldı. Trabzonspor'a ise 20 bin euro para cezası verildi.