21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.06.2023 09:55 | Son Güncelleme: 05.06.2023 09:58

Ulubatlı Souness 27 yıl sonra yeniden sahaya çıktı

Şampiyon Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi derbide 3-0 yenerek taraftarlarının mutluluğunu ikiye katladı. Şampiyonluk kutlamalarının başladığı Nef Stadyumu'nda sarı-kırmızılıların efsane isimlerinden Graeme Souness 27 yıl sonra yeniden sahaya çıktı
Ulubatlı Souness 27 yıl sonra yeniden sahaya çıktı

Spor Toto Süper Lig'de Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında konuk etti. Her dakikası büyük bir mücadele içinde geçen maçtan sarı-kırmızılılar Nicolo Zaniolo (2) ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 galip ayrıldı.

Bu sonuç birlikte şampiyonluğunu ligin bitimine 2 hafta kala ilan eden Galatasaray puanını 85'e yükseltti. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbide de rakibini aynı skorla yenmişti.

Şampiyonluk kutlamalarının başladığı Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılıların efsane futbolculardan Graeme Souness 27 yıl sonra yine sahaya çıktı.

Stadın ortasın diktiği bayrakla "Ulubatlı" lakabı kazanan Souness, Galatasaraylıların gönlünde taht kurdu, birçok Fenerbahçelinin ise tepkisini çekti.

Tarihten...

 

Fotoğraf: 1996 / Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Türkiye Kupası finali ikinci maçı 1-1 berabere sonuçlandı. Galatasaray bu skorla Türkiye Kupası'nı kazandı. Galatasaray'ın İskoç teknik direktörü Graeme Souness, mücadele sonrası Galatasaray bayrağını Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki stadında santraya dikti.