05 Aralık 2025, Cuma
Haber Giriş: 19.09.2025 04:30 | Son Güncelleme: 19.09.2025 04:32

Hâlâ barajlardaki doluluğu konuşuyoruz ama mesele daha derin

Yağmur yağsa da toprak ekosistemi bozulduğu için su toprağa işleyemiyor, kuraklık ve susuzluk derinleşiyor. Anadolu Meraları’nın kurucu ortağı Yasemin Kireç, durumu yeterince ciddiye almadığımızı, çözümün yeni bir tarım anlayışında olduğunu vurguluyor
Yasemin Kireç VKV Koç Özel Lisesi mezunu. Üniversitede sosyoloji ve antropoloji eğitimi aldı. Üniversiteden beri permakültür üzerine çalışıyor.
Yasemin Kireç VKV Koç Özel Lisesi mezunu. Üniversitede sosyoloji ve antropoloji eğitimi aldı. Üniversiteden beri permakültür üzerine çalışıyor.
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Anadolu Meraları, Türkiye’deki toprakların korunması ve iyi değerlendirilmesine odaklanan bir oluşum. Anadolu’nun farklı coğrafyalarında birebir çiftçiler ve uzmanlarla çalışıyorlar. Sosyoloji ve antropoloji eğitimi alan Yasemin Kireç de Anadolu Meraları’nın CEO’su. Tarım ve gıda konularına getirdikleri farklı yaklaşımlarla öne çıkan Anadolu Meraları’nın yaptığı çalışmaları ve iklim krizi etkisiyle yaşananları konuştuk.