27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.01.2023 10:28 | Son Güncelleme: 11.01.2023 10:41

Apple 2024'te kendi ürettiği ekranları kullanmaya hazırlanıyor

Apple, Samsung ve LG’ye olan bağımlılığını azaltmak için kendi ürettiği ekranları kullanmaya hazırlanıyor. Apple'ın üreteceği yeni nesil ekranlar daha parlak, daha canlı renkler ve belli bir açıdan daha iyi görülebilme özelliği sunacak şekilde tasarlandı
Apple 2024'te kendi ürettiği ekranları kullanmaya hazırlanıyor

Apple Inc., Samsung ve LG gibi iş ortaklarına olan bağımlılığını azaltmak ve ve üretimde kullandığı bileşenleri daha yoğun şekilde şirket içinden sağlamak amacıyla en erken 2024 itibarıyla mobil cihazlarda kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlıyor. Apple bu süreci gelecek yılın sonuna kadar en yüksek fiyatlı Apple Watch ürününün ekranını değiştirerek başlatmayı hedefliyor.

Apple'ın projesi, Johny Srouji'nin Donanım Teknolojileri bölümü bünyesinde Apple'ın ekran teknolojisi grubunu yöneten Wei Chen tarafından yürütülüyor. Şirket microLED ekranları yeni üst düzey spor saati Apple Watch Ultra'nın güncellemesinde test etmeye başladı.

Yeni ekran 'camın üzerine boyanmış' gibi

Mevcut Apple Watch'larla karşılaştırıldığında, yeni nesil ekranlar daha parlak, daha canlı renkler ve belli bir açıdan daha iyi görülebilme özelliği sunacak şekilde tasarlandı. Ekranları gören ve proje henüz gizli olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre, ekranlar, içeriğin 'camın üzerine boyanmış' gibi görünmesini sağlıyor.

Şirket ayrıca Apple Watch'a gelecek microLED ekranlara benzer bir teknolojiyi, yakında piyasaya sürülmesi beklenen karma gerçeklik gözlüğü için de kullanacak. Apple'ın iPhone'u microLED'e taşıması yıllar alacak olsa da, OLED teknolojisini 2024'te Pro modeliyle iPad'e getirmeyi planlıyor.

Ekran tedarikçileri piyasada güne kötü başladı

LG Display hisseleri, bu haberlerin çıkması ardından çarşamba günü yüzde 4,1'e kadar düştü. Samsung Electronics Co. hisseleri ise Seul'deki sabah piyasası kazançlarının çoğunu kaybetti. Ancak Apple'ın yeni ekranları tasarlamış ve üretim sürecini belirlenmiş olsa da, seri üretim için muhtemel başka bir tedarikçiye güveneceği bekleniyor.

2024 hedefi 2025'e sarkabilir

Projede yer alan bazı kişiler, Apple'ın 2024 hedefinin 2025'e kadar sarkabileceğini söyledi. Şirket ayrıca geçişi başlatmak için yeni cihazlardan sadece sınırlı bir miktar sunabilir.