20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 18.10.2022 22:52 | Son Güncelleme: 18.10.2022 23:05

Apple'ın iPhone 14 Plus'ın üretimini durdurduğu öne sürüldü

Apple'ın Çin'deki üreticilerden iPhone 14 Plus'ın bileşenlerini üretmeyi durdurmasını istediği iddia edildi
Apple'ın iPhone 14 Plus'ın üretimini durdurduğu öne sürüldü

Apple’ın, sevkiyatlara başladıktan haftalar sonra iPhone 14 Plus’ın üretimini durdurduğu öne sürüldü. Teknoloji haberleri sitesi The Information’da yer alan habere göre California merkezli şirket, Çin’deki bulunan bazı üreticilerden cihaz için gereken bileşenleri üretmeyi derhal durdurmasını istedi. Apple'ın, orta sınıf olarak değerlendirdiği modele dair talepleri yeniden değerlendirdiği belirtildi.

Bu iddiaların yayılmasının ardından şirket hisseleri düşmeye başladı. Hisseler 145 dolar civarında işlem görüyordu ve haberler sonrası hisse başına yaklaşık 4 dolar kaybetti. ABD’de fiyatları 899 dolardan başlayan iPhone 14 Plus, şirketin 1.099 dolardan başlayan iPhone 14 Pro Max modeline daha ucuz bir alternatif. Yeni yayılan haberler, tüketicilerin iki büyük ekranlı iPhone arasında daha pahalı modeli tercih ettiğini gösteriyor.

Bloomberg de geçen ay şirketin, iPhone 14 üretimini artırma planlarından vazgeçtiğini yazdı. Bloomberg, yeni modellere olan talebin beklendiği kadar yüksel olmadığını da ekledi. Apple, konuya dair yorum yapmayı reddetti.

(Kaynak: CNBC, Reuters)