26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2022 20:12 | Son Güncelleme: 15.07.2022 20:19

Bill Gates, 113 milyar dolarlık servetinin neredeyse tamamını vakfına bağışlama sözü verdi

Vakfına 20 milyar dolar bağışlayan Gates, gelecekte dünyanın en zengin insanları listesinden çıkacağını açıklayarak, "Servetimin neredeyse tamamını vakfa bağışlayacağım" dedi
Bill Gates, 113 milyar dolarlık servetinin neredeyse tamamını vakfına bağışlama sözü verdi

Bill Gates, neredeyse tüm parasını kendi adını taşıyan vakfa bağışlamayı planlıyor. Gates bu hafta kendisini, dünyanın en zenginleri listesinden çıkaracağını söyledi. 

Bill & Melinda Gates Vakfı'nı 2000 yılında eşi Melinda ile birlikte kuran Microsoft'un kurucu ortağı, kar amacı gütmeyen harcamaların şu anda yıllık 6 milyar dolardan 2026'ya kadar yıllık 9 milyar dolara çıkarmayı planladığını açıkladı.  

Gates Twitter’daki paylaşımında, “Bu harcama artışını mümkün kılmak için, bu ay vakfın bağışına 20 milyar dolar aktarıyorum” dedi. Gates, “Gelecekte, servetimin neredeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Eninde sonunda dünyanın en zengin insanları listesinden çıkacağım” diye ekledi. 

"Kaynaklarımı acıları azaltmak için kullanmakla yükümlüyüm"

Dünyada hastalıklar ve yoksullukla mücadele etmek için çalışmalar yürüten vakıfa yapacağı bağışla ilgili Gates, “Kaynaklarımı, acıları azaltmak ve yaşamları iyileştirmek için en büyük etkiye sahip olacak şekilde topluma geri vermekle yükümlüyüm” dedi. Bloomberg'in bildirdiğine göre yaklaşık 113 milyar dolar serveti olan Gates, diğer zenginlerin ve ayrıcalıklı konumlardaki kişilerin bu konularda adım atmalarını umduğunu da söyledi. 

Buffet'a teşekkür

Gates, Covid, Ukrayna'daki savaş ve iklim acil durumu gibi dünya çapındaki krizlerin “hepimizin daha fazlasını yapmasını gerektirdiğini” söyledi. Gates, bu krizlerin ele alınabileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Gates, vakfa katkılarından dolayı milyarder işadamı Warren Buffett'a da teşekkür etti. Buffett kısa süre önce şirketi Berkshire Hathaway'den vakfa 3,1 milyar dolarlık hisse bağışladı. Vakıf, Buffet’ın 2006'dan bu yana 36 milyar dolardan fazla katkıda bulunduğunu açıkladı.

(Kaynak: The Guardian)