26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2022 16:08 | Son Güncelleme: 25.05.2022 16:34

Milyarderler savaşta: Gates’in Musk’a karşı imza toplayan kuruluşlara para aktardığı iddia edildi

Birçok konuda fikir ayrılıkları olduğu bilinen ünlü milyarderler Bill Gates ve Elon Musk'ın arasındaki gerginlik büyüyor. Microsof'un kurucusunun Musk'ı batırmak için onu boykot eden kuruluşlara para aktardığı iddia edildi
Milyarderler savaşta: Gates’in Musk’a karşı imza toplayan kuruluşlara para aktardığı iddia edildi

Elon Musk, Twitter’da Bill Gates’in kendisini hedef alan kuruluşlara para aktardığını öne süren bir makaleye yanıt verdi. Breitbart’ta yayınlanan makaleyi paylaşan bir kullanıcıya tweet atan Musk, “iç çekme” yazdı. Makalede, Twitter’ı Musk’ın devralması durumunda reklamcıları boykot etmeye zorlayan bir kampanyanın arkasında yer alan birçok şirkete Gates Vakfı tarafından yüz milyonlarca dolar ödeme yapıldığı iddia edildi. 

Foundation For Freedom Online‘ın (FFO) raporuna göre mektuba imza atan 26 kuruluştan 11’ine Bill Gates’in Bill & Melinda Gates Vakfı gibi vakıfları tarafından yüz milyonlarca dolar aktarıldı.

Twitter planını eleştirdi

Bu iddiadan kısa bir süre önce ise Gates, Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın alma planını eleştirdi. Gates geçen ay Musk’ın bir iş insanı olarak iyi bir sicile sahip olduğunu ancak devralma işlemi planlandığı gibi tamamlanırsa platformdaki yanlış bilgileri daha da kötüleştireceğini söyledi.  

Gates, “Her şeyi daha kötü yapabilir. Tesla ve Space X ile harika bir mühendis ekibini bir araya getirme ve bu alanlarda çalışan insanların kendilerini gösterebilmesi konusunda gerçekten çok iyi iş çıkartıyor. Ancak bu sefer bunun olacağından şüpheliyim. Yine de açık fikirli olmalıyız ve Elon’ı asla küçümsememeliyiz” dedi.

Gerginlik Bitcoin'le başladı

Ancak Musk’ın platformla ilgili niyetini sorgulayan Gates, “Özgür ifade ilgili konuşan Musk acaba ‘Aşılar insanları öldürüyor’ ya da ‘Bill Gates insanları izliyor’ gibi paylaşımlarla ilgili ne düşünüyor? Bu konuda tam olarak ne yapacağı belli değil” diye konuştu. Gates ayrıca Musk’ın kendisi hakkında attığı tweet’leri de kişisel olarak algılamadığını söyledi. Bir ay önce Musk Twitter’da Apple’ın tartışmalı hamile adam emojisinin yanına Gates’in fotoğrafını koyarak “bir gaf öldürmeniz gerekirse’ yazdığı bir paylaşım yapmıştı. 

Musk ve Jeff Bezos'tan sonra dünyanın en zengin üçüncü adamı olan Gates, elektrikli araç üreticisinin Bitcoin'de 1,5 milyar dolarlık hisse aldığını açıklamasının ardından bu yılın başlarında Tesla CEO'suna ateş açtı.

"Tesla hisselerinde payı var"

Bu konuyla ilgili Bloomberg’e konuşan Gates, “Elon'ın tonlarca parası var ve çok sofistike biri. Bu yüzden Bitcoin'in rastgele bir şekilde ineceğinden ya da çıkacağından endişe etmiyorum. Bitcoin konusunda pek iyimser değilim. Genel düşüncem eğer Elon’dan daha az paranız varsa dikkatli olmanız gerektiği yönünde” demişti. 

Musk ise bir röportajında Microsoft’un kurucusunun Tesla hisselerinde büyük bir pozisyona sahip olduğuna inandığını söylemişti. Musk, “Bir noktada büyük bir pozisyona sahip olduğunu duydum. Bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum, ama garip görünüyor” dedi.

 (Kaynaklar: DailyMail, TechTimes)