20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 14.07.2022 11:30 | Son Güncelleme: 14.07.2022 11:42

Bill Gates, kendi vakfına 20 milyar dolar bağışladı

Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, eş başkanlığını yaptığı Bill & Melinda Gates Vakfı'na 20 milyar dolar bağış yaptı
Bill Gates, kendi vakfına 20 milyar dolar bağışladı

Corona virüs pandemisi boyunca komplo teorilerinin merkezinde olan Bill Gates, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yıllık harcamasını artırmayı planladıkları Bill & Melinda Gates Vakfı'na 20 milyar dolar bağışladığını duyurdu.

Son yıllardaki küresel aksiliklere rağmen tüm dünyadan olağanüstü kahramanlık ve fedakarlık gördüğünü ve gelişimin mümkün olduğuna inandığını belirten Gates "Günümüzdeki büyük krizler, hepimizin daha fazlasını yapmasını gerektiriyor. Daha fazla vermekle, insanların şu an çektiği acılardan birazını azaltabileceğimizi umuyorum" dedi.

Bill & Melinda Gates Vakfı 20 milyan dolarlık bağışla dünyanın en büyük vakıflarından biri haline geldi

Covid-19 salgınının tarihteki en büyük aksiliklerden biri olduğuna dikkat çeken 66 yaşındaki işinsanı; Rusya-Ukrayna savaşının tüm dünya için büyük bir trajedi olduğunu söyledi. İklim değişikliğinden kaynaklanan zararın daha şimdiden tahmin edilenden daha kötü olduğunu vurgulayan Gates, son birkaç yılda birçok küresel büyük aksiliğin birçok kişinin cesaretini kırdığını belirtti.