28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 09.08.2022 11:17 | Son Güncelleme: 09.08.2022 13:18

Dünyanın en zengin altıncı insanı Larry Ellison Musk-Twitter davasına çağrıldı 

Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshetmesi üzerine davalık oldu. Musk'a satın alım için 1 milyar dolarlık fon sağlamayı kabul eden Larry Ellison, Twitter tarafından mahkemeye çağrıldı
Dünyanın en zengin altıncı insanı Larry Ellison Musk-Twitter davasına çağrıldı 

Twitter, Oracle’ın kurucusu Larry Ellison’ı mahkemeye çağırarak bir başka milyarderi Elon Musk ile olan davasına dahil etti. Bloomberg tarafından yayınlanan dava belgelerine göre Ellison, Musk’ın sosyal medya şirketini devralma anlaşmasının en büyük dış finansörü. 

1 milyar dolar bağışlayacağına söz verdi

Ellison, Musk’ın sosyal medya şirketini satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrasında Twitter ile Delaware Chancery Mahkemesi’nde gerçekleşen davaya çağrıldı.  Musk’un uzun zamandır arkadaşı ve 2018’den bu yıla kadar Tesla yönetim kurulu üyesi olan Ellison, mayıs ayında Tesla CEO’sunun 44 milyar dolarlık Twitter teklifine, The Lawrence J Ellison Revocable Trust aracılığıyla 1 milyar dolar bağışlama söz verdi. Twitter geçen hafta davanın bir parçası olarak tröstten bir görevliyi mahkemeye çağırdı. Ellison ve Twitter’ın temsilcileri konuyla ilgili açıklama taleplerine cevap vermedi. 

Anlaşma kısa süreli oldu

Uzun ve halka açık bir süreç sonunda, Twitter, Musk’ın şirketi Nisan’da satın alma teklifini kabul etti. Ancak aralarındaki anlaşma kısa süreli oldu. 8 Temmuz’da Musk, şirketin platform üzerindeki spam hesap sayısıyla ilgili doğru verileri paylaşmadığı gerekçesiyle anlaşmadan çekilmek için gerekli evrakları doldurdu. Twitter, Musk’ın iddialarının doğruluğunu kabul etmemekle birlikte anlaşmadan çekilmesinin "kötü niyetle" yapılmış bir davranış olduğunu söyledi. Sosyal medya şirketi bir mahkemenin Musk’ı anlaşmaya varmaya ikna etmesini istediğini belirtti. 

Tesla'da 1.3 milyar dolar değerinde hissesi var

Forbes’un verilerine göre Ellison, 105.8 milyar dolarlık sermayesi ile dünyanın en zengin altıncı insanı. Ellison Tesla’da 1.3 milyar dolar değerinde 15 milyon (yüzde 1.5) hisseye sahip. Musk yaklaşık 266.3 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı. 

"Kaçış yolu yaratmaya çalışan bir yalancı"

Twitter ve Musk arasındaki dava 17 Ekim’de başlayacak ve beş gün sürecek. Twitter’ın davadaki  avukatı Bill Savitt, geçen ay dava tarihini belirlemek için düzenlenmiş sanal bir duruşmada Musk'ı “çıkışı olmayan bir anlaşmada kaçış yolu yaratmaya çalışan bir yalancı” diye tanımladı.