28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 17.05.2023 18:29 | Son Güncelleme: 18.05.2023 13:14

Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğim tweet'i atacağım

Elon Musk, George Soros hakkında attığı tweetler nedeniyle antisemitizm suçlamalarına karşı kendisini savunurken, kendisine para kaybettirse bile tartışmalı tweetler atmaya devam edeceğini söyledi
Elon Musk: Bana para kaybettirse bile istediğim tweet'i atacağım

Twitter'ın sahibi ve Tesla'nın CEO'su, Salı günü attığı ve milyarder finansçı George Soros'un X-Men serisindeki Yahudi kötü adam "Magneto'yu hatırlattığını" söylediği tweet'i savunurken "istediğimi söylemeye hakkım var" dedi.

Salı günü ABD'li yayın kuruluşu CNBC'ye verdiği bir röportajda Musk şunları söyledi: "Söylemek istediğimi söyleyeceğim ve bunun sonucu para kaybetmekse, öyle olsun"

Soros 1930'larda Macaristan'da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve doğduğu ülkenin Nazi işgalinden sağ kurtuldu. Alman Yahudisi bir aileden gelen Magneto'nun geçmişi ise onu toplama kampından sağ kurtulan biri olarak tasvir ediyor. 

Soros, genellikle üstü örtülü antisemitizm olarak işaretlenen saldırılarda sağcı komplo teorisyenlerinin düzenli bir hedefi olarak biliniyor.

Soros insanlıktan nefret ediyor

The Guardian'ın haberine göre Musk, tweet'ine gelen yanıtlarda da Soros'a saldırmaya devam etti. ABD'li gazeteci Brian Krassenstein, Soros'un "iyi niyetleri nedeniyle durmaksızın saldırıya uğradığını" söyleyince Musk şu yanıtı verdi "İyi niyetli olduklarını varsayıyorsunuz. Ama değiller. O uygarlığın dokusunu aşındırmak istiyor. Soros insanlıktan nefret ediyor"

Anti-Defamation League'in CEO'su Jonathan Greenblatt, Musk'ın bu sözleriyle Yahudi karşıtı komplolar kuran aşırılık yanlılarını cesaretlendireceğini söyledi. Musk'ın Twitter'da yaklaşık 140 milyon takipçisi var ve paylaşımlarında düzenli olarak tartışmalara yer veriyor.

Yahudi yanlısı biriyim

CNBC çalışanı David Faber, Musk'a "antisemitizmle suçlandığını söylerken, Musk da buna şu şekilde cevap verdi: "Hayır, kesinlikle değilim, olsa olsa Yahudi yanlısı biriyim"

Soros için söylediği "İnsanlıktan nefret ediyor" tweet'i sorulduğunda Musk şunları söyledi: "Evet, bunun doğru olduğunu düşünüyorum, bu benim fikrim"

Reklam gelirleri düştü

Twitter, gelirlerinin yaklaşık yüzde 90'ını reklamlardan elde ediyor ancak Musk'ın devralmasının ardından nefret söylemi, moderasyon standartları ve platformun abonelik hizmetinin geçen yıl başarısız bir şekilde yeniden başlatılmasıyla ilgili endişeler nedeniyle reklam harcamalarında bir düşüş yaşandı.

Twitter'ın reklam durumuyla ilgili konuşan Musk, "Bu iş büyük ölçüde reklama dayalı bir iş. Linda bu konuda kesinlikle inanılmaz. Genel olarak harika bir yönetici... Benim becerilerim ve ilgi alanlarım ise reklamdan öte daha çok teknoloji üzerine"

Musk, planının Yaccarino'nun şirketi yönetmesi, kendisinin ise yeni ürünler geliştirmeye odaklanması olduğunu söyledi ve ekledi: "Yazılımı geliştirmede rol oynamaya devam edeceğim"