05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2023 10:05 | Son Güncelleme: 12.04.2023 10:44

Elon Musk: Reklamverenler döndü, Twitter yeniden ayağa kalktı

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından çoğu reklamveren şirketle bağlarını kesti. Fakat milyarder çoğu yatırımcının döndüğünü ve sosyal medya platformunun yeniden ayağa kalktığını söyledi
Elon Musk: Reklamverenler döndü, Twitter yeniden ayağa kalktı

51 yıl yaşındaki milyarder Elon Musk geçen yıl Twitter'ı, şirketin yönetimi ve yönetim kuruluyla girdiği bir mücadelenin ardından satın aldı. Fakat Twitter için Musk'ın başa gelmesi birçok şeyi değiştirdi. Bunlardan biri de reklamverenlerin şirketten uzaklaşmaya başlamasıydı. 

“Ya geri döndüler ya da dönecekler”

Nefret söylemi, sahte haberler ve diğer sakıncalı içeriklerin yayılma potansiyeline ilişkin endişelenen yatırımcılar teknik aksaklıkların artmasıyla platformla bağlarını kesti. Fakat Musk verdiği röportajda çoğu reklamverenin artık Twitter'a geri döndüğünü söyledi. Musk, "Neredeyse hepsi ya geri döndü ya da geri döneceklerini söylediler" dedi.

Teknoloji şirketi, reklamverenlerin reklam harcamalarının 250 bin dolara kadar olan bir kısmını karşılamayı teklif ederek geri dönmeleri için yol aradı

Tweet’leriyle kendi ayağına sıktığını kabul etti

Röportajda sorulan sorular arasında başka konular da vardı. Bunlardan biri Musk'ın binlerce kişiyi işten çıkarma konusundaki düşünceleri, son altı aydaki en büyük zorluk olan kesintileri tetikleyen üç veri merkezinden birinin kapanması ve fevri tweetlerle sürekli kendini ayağından vurmasıydı. Bu konuyla ilgili Musk” Kurşun geçirmez ayakkabılara ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.

Diğer işleri arasında Tesla Inc. ve Space Exploration Technologies Corp. şirketlerini yönetmek de bulunan Musk, zaman zaman kaçamak cevaplar verirken zaman zaman da açık konuştu. Soruların çoğu, geçen yıl sosyal medya platformu için teklif vermesinden bu yana neler düşündüğü üzerineydi.

Twitter'ın 500'den fazla reklamvereni, Elon Musk'ın geçen yıl şirketi devralmasından bu yana sosyal medya platformundaki harcamalarını sonlandırdı. Bu durum geçen yıla oranla şirketin günlük gelirini yüzde 40 düşürdü

“X Corp ile ortaklıktan fazlası var”

Twitter'ın bir zamanlar kuruluşlara ve kamuya mal olmuş kişilere meşruiyet kazandıran mavi onay tikleri için 8 dolar talep etmesine yönelik de cevap verdi. Twitter'ın geleceğiyle ilgili olarak Musk, herhangi bir sosyal ağın ücretli resmi hesap onayı olmadan ayakta kalabileceğini düşünmediğini söyledi. Musk, Spaces dinleyicileriyle yaptığı söyleşi sonrası soru-cevap bölümünde Twitter'ın X Corp adlı yeni kurulan bir şirketle birleşmesine de değindi. Milyarder, "Evet, bundan daha fazlası var" dedi.